{AUTHOR-FULL}
Anton (Toni) Gomišček
Nagrajenci za vrhunsko pivo, v sredini je Andrej Sluga iz pivovarne 
Reservoir Dogs, tudi predsednik Združenja slovenskih pivovarn.
Goriška

Visoke trošarine pivovarsko panogo potiskajo v krizo preživetja

4. 08. 2025, 5:08
Kristian Keber nagovarja zbrane na otvoritvi nove kleti. V ozadju (z 
desne)  Tina Novak Samec (ZTKMŠ Brda), briški župan Franc Mužič 
in arhitekt Markus Klauri.
Kulinarika

Kristian Keber gradi povezavo dveh vinorodnih okolišev Collio-Brda

18. 07. 2025, 12:07
Federico Varazi iz gibanja Slow Food med predsednikom kraških 
vinarjev Matejem Škerljem (levo) in povezovalcem simpozija o 
vitovski Stefanom Cosmo.
Kulinarika

Vitovska in morje v pričakovanju okroglega jubileja prihodnje leto

4. 07. 2025, 14:07
Na mednarodnem ocenjevanju vin združenja Citta del Vino je bil v eni od mednarodnih komisij tudi naš sodelavec Toni Gomišček 
(prvi z desne).
Kulinarika

Na vrhu so Portugalci

13. 06. 2025, 12:06
Pozdrav iz kuhinje Ksenije Mahorčič v Rodiku.
Kulinarika

Majhni grižljaji velikih kuharskih mojstrov

13. 06. 2025, 10:06
Prejemniki plakete in priznanj Častivrednega konventa Svetega 
Urbana na sliki z vodji društva in gostiteljem. (z leve) Jernej in 
Lidija Žarn (Vinska klet Albiana),  Martin in Tina Martinčič  (Huba) 
Huba, Leon Peršolja  (Zarova), pretor Vojko Čok, gostitelj Igor 
Simčič, kancler Vojko Starovič ter Janez in Marjanca Pirc (klet 
Pirc).
Kulinarika

Konvent sv. Urbana: “V večjo slavo vina”

23. 05. 2025, 4:05
Ana Roš (levo) in Chiara Pavan
Kulinarika

Fermentacija za enaindvajseto stoletje

16. 05. 2025, 9:05
V boljših hotelih so velikonočni zajtrki prava razstava jedi iz 
različnih okolij.
Kulinarika

Velika noč brez jajc je kot Laurel brez Hardyja, kot Stan brez Olia

18. 04. 2025, 15:04
Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana že tradicionalno poteka v začetku marca v kongresnem centru Portus v Portorožu.
Kulinarika

Ko gremo v vinsko regijo, obiskujmo skupnost, ne le destinacije

14. 03. 2025, 9:03
Najboljše pistacije so iz okolice kraja Bronte na obronkih Etne.
Kulinarika

Pistacijev sorbet so poznali že v antiki

28. 02. 2025, 3:02
Za briške markandele je ob drugi drobovini vranica ključna 
sestavina.
Kulinarika

Vranica, pozabljen del petega kvarta

31. 01. 2025, 15:01
Aleš Kristančič ob inovativnih, položenih ovalnih sodih, v katerih po njegovem mnenju vino zori bolj umirjeno kot v sodih drugih oblik.
Kulinarika

Aleš Kristančič (Movia) je nadvse zadovoljen z rezultati zorenja v inovativnih lesenih sodih, ki so jih izdelali po njegovih načrtih

17. 01. 2025, 5:01
Kulinarika
Manakïš

Prigrizki s priokusom po trpljenju

27. 12. 2024, 16:12
7. Val
 Na sprejemih v Beli hiši so v prvem Trumpovem mandatu gostom 
često postregli kar s hitro hrano.

Trump prisega na mastno in slano: prehranjevalne navade novega starega ameriškega predsednika in Melanie Trump

29. 11. 2024, 10:11
Kulinarika
Carlo Petrini (tretji z leve) med Kraševci

Vsakdo si zasluži dobro zdravo hrano

4. 10. 2024, 9:10
Goriška
Le manjši del razstavljenih sort je sodil med priporočene in 
dovoljene, ki prevladujejo v slovenskih vinogradih.

Dvodnevna razstava grozdja v Ajdovščini odprla tudi premislek, katere sorte bi veljalo začeti spet gojiti

13. 09. 2024, 5:09
Kulinarika
Pod kozolcem v Arji vasi so ob Mednarodnem dnevu piva govorili 
o perspektivah pivovarstva. Prvi z desne je predsednik združenja 
pivovarjev Andrej Sluga iz pivovarne Reservoir Dogs.

Festival piva v Žalcu?

9. 08. 2024, 9:08
7. Val
Intervju s šepetalcem pršutom, dr. Stanislavom Renčeljem: “Če hočemo uživati v teksturi, moramo nujno poskusiti na roke rezan pršut”

Intervju s šepetalcem pršutom, dr. Stanislavom Renčeljem: “Če hočemo uživati v teksturi, moramo nujno poskusiti na roke rezan pršut”

9. 08. 2024, 5:08
Kulinarika
Andrej Sluga se že veseli prihajajočega pivsko-glasbenega festivala Borderless Beer na skupnem Trg Evrope med Goricama.

(INTERVJU) Andrej Sluga: “Vsaka pivovarna bi morala imeti svojo pivnico”

2. 08. 2024, 5:08
Kulinarika
Raimonds Tomsons je z zanimanjem spoznaval slovenska vina, ki 
jih je prej poznal predvsem teoretično.

“Pripravil sem si načrt in se ga držal”

12. 07. 2024, 9:07
Kulinarika
Marve s polento, šalamom in sirom.

Tudi Beneška Slovenija ima svojo zeliščno frtaljo

17. 05. 2024, 15:05
Kulinarika
Tesna sodelavca, oba zavezana najvišji kakovosti: Giovanni Bigot (levo) in Marjan Simčič.

Indeks Bigot za določanje najboljših leg za vrhunska vina in izbrane vinogradniške lege Marjana Simčiča

17. 05. 2024, 15:05
Kulinarika
Lično urejena prodajalna z vini in delikatesami Asmadan.

Turška vina si utirajo pot v svet

10. 05. 2024, 5:05
Kulinarika
Velikonočna supra na pokopališču v Gruziji.

Velikonočna pojedina na pokopališču

3. 05. 2024, 5:05
Kulinarika
Aleš, Robert, Ivan, Patrik in Benjamin Komjanc s tradicionalne kmetije v Jazbinah, na kateri ob vinu pridelujejo še oljčno olje.

Robert Komjanc iz Jazbin stavi na znanje in tradicijo, ki je za vina iz njihove kleti zapisana

12. 04. 2024, 15:04
Pri sosedih
Lani je Teranum gostoval v hoteluSavoia Excelsior Palace, danes 
pa bo v Double Tree by Hilton.

Kraško popoldne v Trstu

28. 03. 2024, 5:03
Kulinarika
26. Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana je v Portorož privabil številne ljubitelje in iz te vinske sorte.

Žlahtni okusi Sredozemlja

15. 03. 2024, 8:03
Istra
Pričel se je 26. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana (FOTO)

Pričel se je 26. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana (FOTO)

10. 03. 2024, 18:03
7. Val
Festival Refuscus Mundi so družno odprli (z leve) izolski župnik Janez Kobal, istrska vinska kraljica Neja Mihelj, ministrica za 
kmetijstvo Mateja Čalušič, slovenska vinska kraljica Sanja Ferjančič in predstavnik organizatorja, sicer izolski vinar Matej Zaro.

Vse o refošku na deževno pustno soboto v Izoli

16. 02. 2024, 5:02
Kulinarika
Solkanski radič je kot vrtnica.

Zdaj je čas za radič

12. 01. 2024, 9:01
Kulinarika
Spet bodo priljubljene furmanske gostilne. Muha v Lokvi z več kot 
400-letno tradicijo je to pravzaprav ves čas.

Kdo tam nekaj kuha?

5. 01. 2024, 5:01
Kulinarika
Soline v Stonu so bile eden najpomembnejših virov denarja za 
Dubrovniško republiko.

Pelješac: polotok soli, ostrig in malega plavca

1. 12. 2023, 10:12
Kulinarika
Rus Aleksij Titorov, ki ni želel v vojno, ima v Uzbekistanu craft 
pivnico.

Uzbekistan ponuja obilje okusov, med drugim tudi manj pričakovana vino in pivo

20. 10. 2023, 12:10
Kulinarika
Uzbeka pripravljata nan (kruh) za peko na obodu glinene peči.

Samarkandski zrak izboljša uzbeški kruh

13. 10. 2023, 14:10
Kulinarika
Šopska solata

Solate s poreklom in poimenovanjem

25. 08. 2023, 7:08
Kulinarika
Na eno in drugo stran stran mejne črte je bilo za vikend na Trgu 
Evrope veliko ljubiteljev piva.

Pivo na Trgu Evrope

18. 08. 2023, 15:08