Spet bodo priljubljene furmanske gostilne. Muha v Lokvi z več kot 
400-letno tradicijo je to pravzaprav ves čas.
Spet bodo priljubljene furmanske gostilne. Muha v Lokvi z več kot 400-letno tradicijo je to pravzaprav ves čas. Foto: Jaka Jeraša

Kdo tam nekaj kuha?

Kulinarika

Leto 2024 bo s koledarskega vidika prestopno, s kulinaričnega pa prehodno. Na obzorju se ne sluti nobenega prelomnega “odkritja” ali trenda, ki bi korenito zasukal teorijo in prakso pripravljanja jedi. Tiskalniki hrane niso več v domeni znanstvene fantastike, vendar še daleč od tega, da bi postali del našega vsakdana.

Raziskovalci se zanašajo na pomoč umetne inteligence, ki bo znala prepoznati vse naše prehranske želje in navade, jih prilagodila dejanskim potrebam po kalorijah, vlakninah, vitaminih in mineralih ter nam določila, kaj in koliko bomo (lahko) pojedli. Do tega bo minilo še nekaj let, vsaj pet do deset, pa tudi potem nam ne bo potrebno kar vsevprek jesti hrane iz kartuš, ampak bomo še vedno lahko kuhali, pekli, cvrli, fermentirali ali kako drugače pripravljali naše najljubše jedi in odkrivali nove recepte.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.