Federico Varazi iz gibanja Slow Food med predsednikom kraških 
vinarjev Matejem Škerljem (levo) in povezovalcem simpozija o 
vitovski Stefanom Cosmo.
Federico Varazi iz gibanja Slow Food med predsednikom kraških vinarjev Matejem Škerljem (levo) in povezovalcem simpozija o vitovski Stefanom Cosmo. Foto: Vilia Luna

Vitovska in morje v pričakovanju okroglega jubileja prihodnje leto

Kulinarika

Kraški vinski vitovski grganji oziroma na kratko vitovski posebnosti posvečena dneva na Devinskem gradu se iz leta v leto potrjujeta kot enkratna priložnost za srečanje z vinarji, ki so v vitovski videli priložnost, da dobi kraški kralj teran njemu primerno nevesto.

Od takrat, ko je Danilo Lupinc v Praprotu posadil prvi strnjen vinograd vitovske, je minilo že skoraj 60 let, naslednje leto pa bo dvajseta ponovitev festivala Vitovska in morje, ki ga pripravlja Društvo vinogradnikov s Krasa (z njegove italijanske strani). Predsednik Matej Škerlj že zdaj napoveduje “velike stvari”, v pričakovanju katerih je bila letošnja prireditvi morda malo preveč rutinska.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.