Solkanski radič je kot vrtnica.
Solkanski radič je kot vrtnica. Foto: Leo Caharija

Zdaj je čas za radič

Kulinarika

Pozimi je najboljša zelenjava radič, najbolj iskan pa je siljeni ali bledeni radič, kot ga še vedno pridelujejo marsikje na Goriškem.

Prav poseben kultivar je solkanski radič, ki ga odlikuje podobnost z vrtnico, zaradi česar ga v Italiji promovirajo kot “la rosa di Gorizia”. Pridelava se počasi širi tudi v okoliške kraje, pri čemer so na italijanski strani meje uspešnejši, vendar morajo zaradi zaščite imena zanj uporabljati drugačne nazive, na primer “la rosa d'Isonzo”, torej soška vrtnica.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.