{AUTHOR-FULL}
Toni Gomišček
Kjer zorijo portovci
7. Val

Portugalci se ponašajo z zelo dostopnimi cenami dobrih vin

24. 10. 2025, 18:05
guerila planina vipavska dolina martin gruzovin vino
Kulinarika

Pri Guerili stavijo na pinelo

10. 10. 2025, 10:52
Hovakim Saghatelyan pri zunanjih  karasih, v katerih poteka 
fermentacija.
Kulinarika

Armenija razvija vinski turizem

5. 09. 2025, 12:09
Arheološka izkopavanja v naravni jami nad reko Arpa, poimenovani Areni-1, so že s prvimi odkritji navdušila znanstvenike in 
razburila domišljijo ...
Kulinarika

Armenci se ponašajo z najstarejšo vinsko kletjo na svetu

29. 08. 2025, 10:08
Briška vina iz treh lokalnih sort v enakih steklenicah in s sorodnimi 
etiketami so v Krainerju predstavili vinarji, njih pa publicist 
Stefano Cosma (levo).
Kulinarika

Lokalne sorte boljše odsevajo rastišče

27. 06. 2025, 13:06
Živahna ribja tržnica v mestu Catania na vzhodni strani Sicilije.
Kulinarika

Sicilijansko kuhinjo je težko kopirati zaradi vrhunskih sestavin z otoka

21. 02. 2025, 9:02
Robi Jakomin Stelio Smodlak sta vodila delavnico okusov s 
kraškim pršutom v glavni vlogi, ki so jo sklenili s šilcem brinjevca.
Kulinarika

Akademija terana in kraških produktov

8. 11. 2024, 20:11
Javorca je najbolj slikovit in najbolje ohranjen spomin na prvo 
svetovno vojno v Posočju.
7. Val

“Nimajo predstave, kaj je vojna”

8. 11. 2024, 15:11
Oscar Farinetti, ustanovitelj Eataly
Pri sosedih

Eataly kmalu v Ljubljani?

1. 07. 2024, 5:07
Goriški Okusi na meji so eden najbolj vidnih in množičnih  znakov nove dinamike v goriškem somestju po vstopu Slovenije v EU.
7. Val

Šverc je bil nujen za duševno zdravje

26. 04. 2024, 5:04
Dobre stojnice v zimskem prazničnem času ponujajo več različnih 
vrst kuhanega vina.
Kulinarika

Kuhano vino, praznični napitek

29. 12. 2023, 15:12
Kakovost slovenskega mesa je naša edina stvarna konkurenčna 
prednost, so poudarili na okrogli mizi, posvečeni (slovenskemu) 
mesu.
7. Val

Za mlade gostince je kriza izziv

17. 11. 2023, 7:11
7. Val
Vožnja po labirintu vodnih poti, nato pa še postanek v sadovnjaku 
in ročno pobiranje mandarin je že skoraj tri desetletja uspešen 
turistični produkt, ki privablja skupine iz cele Evrope, največ iz 
Slovenije.

V delti Neretve: ko se do sitega naješ mandarin

10. 11. 2023, 12:11
Kulinarika
Evangelos Paraschas že 20 let prideluje macerirana vina.

Namesto farmacevt v Grčiji je vinar v Brdih

27. 10. 2023, 5:10
Kulinarika
Vitovska in morje oživi dvorišče, terase in park Devinskega 
gradu.

Razvojni koncepti Krasa naj temeljijo na trajnosti, zavedanju korenin in strategiji “kapljic vode”

7. 07. 2023, 11:07
Kulinarika
Več kot 300 ocenjevalcev  je v šest članskih komisijah ocenjevalo 
vina v športni dvorani Žatika v Poreču.

Concours Mondial de Bruxelles je 30. rojstni dan praznoval v Istri

19. 05. 2023, 10:05
Kulinarika
Paneton, kralj božičnega peciva

Paneton, kralj božičnega peciva

16. 12. 2022, 6:12
Kulinarika
Andrej Skerlj si prizadeva, da bi se sicer mali Kras s svojo specifiko 
postavil na zemljevid najbolj znanih in cenjenih pršutov, ki ga z 
močno proizvodnjo in reklamo obvladata Parma in San Daniele.

Bajta, velika kmetija na skopi kraški zemlji

28. 10. 2022, 13:10
Sobota
Nad harmonikami Jožka Rutarja so se navdušili tudi Japonci

Nad harmonikami Jožka Rutarja so se navdušili tudi Japonci

15. 10. 2022, 6:10
Kulinarika
Okuse na meji je v prvi pokoronski izvedbi v štirih dneh obiskalo 
kar pol milijona ljudi.

Okusi na meji so privabili pol milijona obiskovalcev

7. 10. 2022, 15:10
Kulinarika
V letu EPK je iz Donave v Novem Sadu pogledala rumena 
podmornica, ki prinaša mir.

Rumena podmornica, čarda in salaš

7. 10. 2022, 13:10
Kulinarika
Včeraj so potekale še zadnje priprave pred sinočnjim odprtjem 
Okusov na meji, ki bodo do nedelje napolnili Gorico.

Neokrnjeni Okusi na meji so nazaj

30. 09. 2022, 14:09
Kulinarika
Ko je bila pokojna kraljica Elizabeta pred sedmimi leti na obisku v 
Nemčiji, sta s takratno kanclerko Angelo Merkel spili čaj.

Čokoladna torta, čaj in gin

16. 09. 2022, 19:09
Sobota
 Francoska “lovca” na vlake Philippe Charles Veyre in Alexis 
Sebastien Garnier (z leve) na novogoriški železniški postaji.

Francoska “lovca” na slovenske vlake

20. 08. 2022, 6:08
Kulinarika
Suhi orehi, orehova jedrca in orehovo olje.

Oreh, sveto drevo z okusnimi plodovi

12. 08. 2022, 14:08
Sobota
Gradil je kočo pri Krnskih jezerih

Gradil je kočo pri Krnskih jezerih

23. 07. 2022, 6:07
Kulinarika
Briške rebule so pritegnile veliko obiskovalcev.

Sen kresne noči, sanjska poroka rebule in hrane

22. 07. 2022, 15:07
7. Val
Carlo Petrini

Carlo Petrini, ustanovitelj gibanja Slow Food: “Vidim same zidove, le malo mostov”

22. 07. 2022, 6:07
Sobota
Barva majce pomeni vodstvo v kateri od kategorij, najbolj zlata je 
seveda rumena majica (z leve): Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), Wout Van Aert in Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).

Kolesarji v vesoljskih oblačilih

16. 07. 2022, 6:07
7. Val
Neža Skrt v svojem delovnem okolju, med sodi v vinski kleti.

Neža Skrt je izbrala Španijo

8. 07. 2022, 15:07
Kulinarika
Anita, Ivan in Ančka Sajovic (z leve) skrbijo za goste v Pirnatovi 
koči na Javorniku.

Nedeljsko kosilo z razgledom

1. 07. 2022, 15:07
Kulinarika
Vinko (levo) in Martin Cernatič z njihovo težko “municijo”, rolano 
panceto.

Rolana panceta kot topovska granata

17. 06. 2022, 6:06
Kulinarika
Pred polno Perlino dvorano so številni strokovnjaki - na fotografiji 
je dr. Klemen Lisjak - predstavili poglede potrebe po vodi v 
vinogradništvu.

Voda je tudi v vinogradništvu vse večji zaklad

3. 06. 2022, 16:06
Kulinarika
Festival oranžnih vin je po treh letih v Izolo spet pritegnil veliko 
množico.

Oranžno obarvana Istra

6. 05. 2022, 6:05
Kulinarika
Prvega maja ni brez čevapčičev na žaru.

Prvi maj v znamenju žara

29. 04. 2022, 15:04
Kulinarika
Sezono vinskih dogodkov je otvoril Park Wine Stars v novogoriškem hotelu Park.

Koledar vinskih sejmov je ponovno poln

1. 04. 2022, 13:04