Sobota
Istrska oljčna olja so spet v vodniku gibanja Slow Food
Istrska oljčna olja so spet v vodniku gibanja Slow Food

Kulinarika
Fermentacija za enaindvajseto stoletje
Kulinarika
Fermentacija za enaindvajseto stoletje

Francoski antropolog Claude Lévi-Strauss je v šestdesetih letih prejšnjega stoletja objavil knjigo Surovo in kuhano, v kateri je izrisal “kulinarični trikotnik”, ob katerem se je razvijal Homo Sapiens. Čeprav je temu trikotniku kasneje sam dodajal kote na osnovi novih spoznanj in čeprav so se po njegovi smrti leta 2009 pojavile še druge tehnike obdelave surove hrane (ne nazadnje z ultrazvokom in magnetno resonanco), ostajajo kot za pribito trije načini uživanja hrane: surova, toplotno obdelana in “pokvarjena”.

Novost na naših vrtovih. Andska jagoda - nekaj med paradižnikom in ananasom
Sobota
Novost na naših vrtovih. Andska jagoda - nekaj med paradižnikom in ananasom

Andska jagoda sodi med razhudnike, je sorodnica paradižnika, paprike, jajčevca in krompirja. Na našem vrtu potrebuje ogromno sonca in toplote.