{AUTHOR-FULL}
Zora Štok
Neprekosljiva klasika: paprika, polnjena z mesno-riževim nadevom v paradižnikovi omaki.
Sobota

Ni poletja brez “filane” paprike: Moja pa je najboljša!

31. 08. 2025, 7:08
Malo sadja, sladko,  jajce, kava in sok - pravšnji dopustniški 
zajtrk
Sobota

Počitniška kuharija: Sadna juha? Zakaj pa ne

20. 07. 2025, 8:07
Pisane solate, sadje in malo mesa so kot nalašč za poletne dni.
Sobota

Hladne jedi za vroče dni. Poletje ni čas, ko bi z veseljem stali pri štedilniku.

6. 07. 2025, 7:07
Nasvetnik: Meta in jagode so dobitna kombinacija
Sobota

Nasvetnik: Meta in jagode so dobitna kombinacija

25. 05. 2025, 5:05
Že spet diši po žaru. Vemo že vse o peki mesa in ostalih dobrot na 
žaru?
Sobota

(ŽAR) Na kaj moramo biti pozorni pri peki na žaru?

11. 05. 2025, 8:05
Čemaž je še eden od znanilcev zelene pomladi.
Sobota

Na žlico: prebujena pomlad na krožniku

27. 04. 2025, 7:04
Za popolno vzhodnjaško jed je nepogrešljiva posoda  - vok.
Sobota

Hitra in enostavna priprava hrane: dobrote iz voka

13. 04. 2025, 5:04
Veliko postnih jedi  je, ki so izjemno okusne, domiselno sestavljene 
in pripravljene.
Sobota

Post nikakor ne pomeni le pitja vode ali enolične hrane brez mesa. Naj bo raznolik.

16. 03. 2025, 9:03
Čeprav je krompir praviloma na stranskem tiru, je sila uporaben.
Sobota

Krompir naš (ne)vsakdanji, ki ga največkrat postrežemo kot prilogo, je pa seveda lahko mnogo več

2. 03. 2025, 10:03
Ragu iz hobotnice na polenti in ocvrt listnati ohrovt za hrustljavost
Sobota

Priljubljeni istrski chef obiskal dijake

16. 02. 2025, 4:02
Marsikatera novoletna zaobljuba se nanaša na hrano.
Sobota

Manj predelano, bolj raznoliko

5. 01. 2025, 6:01
Večerja za šest
Sobota

Večerja za šest

22. 12. 2024, 8:12
Sobota
Z mislijo na praznično mizo

Z mislijo na praznično mizo

8. 12. 2024, 4:12
Sobota
 

Če testo preveč gnetemo, bodo piškoti trdi.

Praznične dobrote

24. 11. 2024, 9:11
Sobota
Slastna svinjska rebrca

S počasno peko do izjemnih okusov

27. 10. 2024, 7:10
Svet
Sean Combs

(TEMNA PLAT) Vse več zvezdniških imen zaradi spornih zabav Puff Daddyja v strahu za svoj ugled

13. 10. 2024, 10:10
Sobota
Petra in Miran Sirk

Naša vina med svetovno elito

29. 09. 2024, 9:09
Sobota
Ko se odločamo o spremembi prehranjevalnih navad z željo, da 
nam primerna hrana postane vsakdanja navada, se, če sami 
nimamo kakšnih posebnih zahtev, ozrimo pa tako imenovani 
mediteranski shemi.

Uživajmo v darovih narave

1. 09. 2024, 7:09
Sobota
Jastog, domače fetuccine in tartufi

Jadran na krožniku

17. 08. 2024, 5:08
Sobota
Kaj jesti v Madridu? Prepusti se ulici.

Kaj jesti v Madridu? Prepusti se ulici.

23. 06. 2024, 7:06
Sobota
Bosanska kuhinja je veliko več kot burek, krompiruša, sirnica in 
zeljanica pa čevapi v somunu (lepinja) in baklava.

Bosanska kuhinja: počasi in z ljubeznijo

8. 06. 2024, 14:06
Sobota
Kosilo v pol ure

Kosilo v pol ure

25. 05. 2024, 10:05
Sobota
Prve misli na ozimnico

Prve misli na ozimnico

11. 05. 2024, 5:05
Sobota


Canoli so eden najbolj značilnih posladkov na Siciliji.

Sveži okusi Sicilije: pomaranče, limone in morje

14. 04. 2024, 5:04
Sobota
V vzhodni Evropi je priljubljen velikonočni kolač babka.

Sladke velikonočne dobrote

17. 03. 2024, 6:03
Sobota
V madžarski kuhinji najdemo veliko odličnih jedi, seveda z veliko 
paprike.

Za sosedovo mizo: Madžarska

2. 03. 2024, 5:03
Sobota
Ajda, živilo prihodnosti

Ajda, živilo prihodnosti

17. 02. 2024, 5:02
Sobota
David Skoko se je odzval vabilu mariborske srednje šole za gostinstvo in turizem, da dijakom izda nekaj skrivnosti vrhunske kulinarike, tokrat z istrskim pridihom.

Na obisku pri kuharskem zvezdniku Davidu Skoku: skuša, trilja in raža ter ocvrta kost

20. 01. 2024, 5:01
Sobota
 

Juha iz leče

Trendi v prehranjevanju: fižol in gobe so zakon, tudi alge in oreščki

6. 01. 2024, 5:01
Sobota
Na Salonu VinDel v Mariboru se predstavljajo vsi pomembni 
slovenski vinarji, ne manjkajo niti delikatese, ki se podajo k 
vrhunskim vinom.

Vino - ne samo za praznik

11. 11. 2023, 5:11
Sobota
Martinov krožnik: Spet goska, mlinci in rdeče zelje?

Martinov krožnik: Spet goska, mlinci in rdeče zelje?

4. 11. 2023, 5:11
Sobota
Vložena zelenjava nam pozimi marsikdaj nadomesti svežo.

Ozimnica za telebane

3. 09. 2023, 5:09
Sobota
Najbolj pristna hrana v tujih deželah se okuša na cesti, pri 
stojnicah domačinov.

Na potovanju: Jejmo pri stojnicah domačinov

20. 08. 2023, 5:08
Sobota
 



Sveža paprika z nadevom. Hitro in enostavno za vroče poletje.

Ni poletja brez polnjene paprike - lahko je tudi s kuskusom

5. 08. 2023, 5:08
Sobota
Hrana je eden od pokazateljev življenjskih in tudi kulturnih navad narodov, njihovih običajev, v hrani se zrcalita in prepletata tradicija in sodobnost in prava škoda bi bila, ko bi skozi tuje dežele potovali, brez da jih spoznamo tudi skozi hrano.

Ulična hrana: Drzen užitek v jedeh kjerkoli po svetu

28. 06. 2023, 6:06
Sobota
 



Zapriseženi mesojedci bodo uživali v  rebrih.

Je tudi pri vas doma že zadišalo po žaru?

30. 04. 2023, 6:04