Že spet diši po žaru. Vemo že vse o peki mesa in ostalih dobrot na 
žaru?
Že spet diši po žaru. Vemo že vse o peki mesa in ostalih dobrot na žaru? Foto: Tomaž Primožič/FPA

(ŽAR) Na kaj moramo biti pozorni pri peki na žaru?

Sobota

Žar ali barbecue, na kaj velja biti pozoren ne glede na prepričanje, da o peki na žaru že vsi vse vemo, in kaj vse razen običajnih dodatkov še postreči k mesu, siru ali zelenjavi.

Verjetno se vsi kdaj odločimo, da bomo pa "to sezono" res nekaj spremenili pri peki na žaru, a potem se velikokrat zgodi, da ostanemo pri starih navadah. Kajti redkokaj je glede prehrane tako zelo zakoreninjeno, kot so navade ob rešetkah nad žerjavico ali plinom. Edino, kar je skupno vsem ljubiteljem žara, pa je zagotovo želja po lepem vremenu na dan, ko se odločimo, da bomo pekli zunaj in ne za štedilnikom v kuhinji.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.