S kuhalnico po svetu: Alžirija niso le datlji in kuskus
Kako je berberska slana jed postala najprej sladka, potem pa kljub sladkosti predjed pred glavnim obrokom. Francoska zapuščina - solata kot začetek obeda.
Testo, prepojeno z omako, in pečen piščanec - sočno, začinjeno in še kako okusno.
Foto: Zora ŠtokKot je Alžirija nekoliko posebna in vznemirljiva država, je zanimiva tudi njena kulinarika. In kaj je za popotniško druščino lepšega, kot že prvi večer sesti za mizo, polno alžirskih dobrot izpod rok gostiteljev, alžirske družine, ki prijateljuje s svojim rojakom, poročenim v Mariboru (hvala, Bouziani, za prvi in zadnji večer).
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.