Gorenjci ali Primorci?

Z današnjimi obračuni se začenja nova sezona tudi v balinarski superligi. V osemčlanski ligi bo ob škofjeloški Trati in ljubljanskem Krimu znova nastopalo kar šest primorskih klubov.

Žan Kocina je novi član kobjeglavskega Agrochema. Foto: Simon Maljevac
Žan Kocina je novi član kobjeglavskega Agrochema. Foto: Simon Maljevac

SEŽANA > Če bi sodili po dogajanju v poletnem prestopnem roku, je pred nami zanimiva sezona v najmočnejši balinarski ligi. Registracijska komisija je imela precej dela, saj so številni klubi prevetrili zasedbe. Petkratni zaporedni prvaki iz Škofje Loke so ostali brez izkušenega Simona Možine, kar je voda na mlin predvsem nekaterim primorskim klubom, ki se nadejajo, da bi lahko prekinili prevlado Trate. Sežanska Skala sezono začenja okrepljena z mladima reprezentantoma Matijo in Gašperjem Povhom ter izkušenima Petrom Ravbarjem in Klemnom Sosičem. V kobjeglavski Agrochem sta po propadu novogoriškega kluba med drugimi prestopila Žan Kocina in Mitja Petrič, pomembno vlogo pa bo po dolgih letih igranja v italijanski serie A zagotovo imel tudi Erik Petrič. V portoroško Anteno se je vrnil Nikola Đorđević. Košanci stavijo na preverjen kader, Postojnčani so dodatno pomladili moštvo. Močna aduta Zabič, za katere najverjetneje ne bo zaigral poškodovani legendarni Hrvat Dinko Beaković, bosta novinca Gregor Moličnik in Anton Fabec.

V prvem krogu bo največ pozornosti namenjeno obračunu Trate in Hrasta, ki je leta 2013 zadnji izmaknil naslov Gorenjcem. Portorožani bodo lovili prve točke proti Košani, Skalo čaka domači obračun s Krimom, medtem ko bodo Zabiče za uvod gostovale v bližnji Postojni.

Superliga, 1. krog, sobota ob 15. uri - Skala : Krim, Postojna : Zabiče, Aikea Antena : Košana, Trata : Agrochem Hrast.


Najbolj brano