Kronika
Sirči: strelec je doma, jutri o priporu
Sirči: strelec je doma, jutri o priporu

Tri puške in samostrel ter naboje so kriminalisti našli pri 60-letnemu domačinu iz Sirčev, ki je v torek s puško streljal na tri moške. V četrtek zvečer ga je preiskovalna sodnica zaslišala in izpustila iz pridržanja, odločitev o priporu pa prepustila senatu. Ta mora do danes zvečer odločiti ali bo Istran do sojenja doma ali za zapahi. Kriminalisti niso ugotovili, da bi trojica strelca s čimerkoli izzvala.

Preveč alkohola in vroči glavi v koprskem lokalu
Preveč alkohola in vroči glavi v koprskem lokalu

Danes okoli 3. ure so policisti posredovali v koprskem lokalu, kjer je 34-letni moški žalil zaposleno. V bran zaposleni je stopil 39-letni domačin, ki je bil vidno pod vplivom alkohola. Ta je pričel žalit in k pretepu izzivat 34-letnika, ki ga je udaril v predel obraza. Ker je 39-letni moški s kršitvijo nadaljeval kljub posredovanju policistov, so ga ti pridržali in mu izdali precej zasoljen plačilni nalog. Prav tako so oglobili 34-letnika, ki je žalil zaposleno v lokalu.

Vlak na območju Medvod trčil v 24-letnika
Vlak na območju Medvod trčil v 24-letnika

Na območju železniške postaje Medvode je danes okoli 6.30 vlak trčil v 24-letnega moškega, ki je bil pri tem huje poškodovan. Moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.