Evenepoel ugnal Rogliča, ki pa še vodi

Belgijski kolesar Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) je v tretji etapi dirke po Kataloniji prvič ugnal slovenskega asa Primoža Rogliča. V zaključku zahtevne etape s ciljem v La Molini je bil v medsebojnem obračunu močnejši, ga premagal za dve sekundi in se v seštevku treh etap z njim časovno izenačil. A Roglič je vseeno obdržal skupno vodstvo.

Primož Roglič Foto: STA
Primož Roglič Foto: STA

LA MOLINA > Slovenski as, tekmovalec ekipe Jumbo-Visma, ima namreč ob enakem času boljše etapne uvrstitve.

Evenepoel, zmagovalec lanske Vuelte in svetovni prvak, je napadel dobre štiri kilometre pred ciljem. Slovenec mu je sledil, nato pričakovano zavračal prošnje tekmeca, da vsaj nekaj časa diktira ritem, a sledil mu je le do zadnjih 100 metrov, v katerih je zaostal dve sekundi, kar je ob bonifikacijskih sekundah Belgijca pomenilo, da sta zdaj časovno izenačena.

Prvi zasledovalci, njihov sprint je dobil torkov zmagovalec etape Giulio Ciccone, so zaostali 13 sekund. Italijan je tudi na tretjem mestu skupne razvrstitve, zaostaja 19 sekund.

Četrta etapa ne bo tako zahtevna kot tokratna, ki je vsebovala številne vzpone, tudi tri kategorizirane. Predvsem bo pomenila lepo možnost za beg, ker pa se bo končala na ravnini, strokovnjaki ne pričakujejo, da bo spremenila vrstni red na vrhu.


Najbolj brano