Novo igrišče ua škuljanje ob jezeru

Po dveh letih okrnjenega dogajanja, ki ga je krojila pandemija, se je škuljaški šport vrnil v stare tirnice. Športno društvo Škulja Vogrsko je v jesenski del sezone vstopilo z novim igriščem v Volčji Dragi, njegovi predstavniki pa svojo igro predstavljajo tudi v Italiji, v Perugi.

Ob jezercu pri Volčji Dragi so pripravili poseben prostor, namenjen  
škuljanju. Foto: Davorin Korno
Ob jezercu pri Volčji Dragi so pripravili poseben prostor, namenjen škuljanju. Foto: Davorin Korno

Za vse slovenske škuljaške klube (Škulja Vogrsko, Škulja Kagho Bilje, Škulja Lajše Topolšica in Škulja Barje Dragomer), ki so združeni v Škuljaški zvezi Slovenije, letos velja, da delajo po zastavljenih programih. Izpeljali so predvidena tekmovanja za Pokal Slovenije, mednarodni Pokal Polo, v katerem nastopajo še ekipe iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Italije ter vrsto turnirjev v organizaciji posameznih klubov.

Škuljanje za vse

Prav posebno mesto ima tradicionalno škuljaško srečanje na turistični domačiji Leban v zaselku Kurnik na Vogrskem, ki ga pripravlja Škulja Vogrsko. Tudi tokrat se je zbrala množica škuljačev in opazovalcev, ki jih je povezovalo geslo Škuljanje za vse. Posebnost tega dogodka so lesene škulje, za katere so poprijele tudi dekleta in žene, otroci in drugi, ki sicer ne tekmujejo.

Predstavitev v Perugii

V Škulji Vogrsko so se pred dnevi razveselili velike pridobitve. Ob prazniku krajevne skupnosti Bukovica - Volčja Draga so v kompleksu jezera Lakeness odprli novo igrišče. Pridružilo se je igrišču z odbojko na mivki in prostoru z otroškimi igrali, športni del Lakenessa pa nameravajo zaokrožiti z večjim večnamenskim igriščem, na katerem bi bilo moč organizirati tudi prireditve.

Potem ko je škuljanje dobilo mesto na seznamu slovenske nesnovne kulturne dediščine, osnovalo nacionalno zvezo in prišlo pod okrilje olimpijskega komiteja, ga je vogrinski klub junija letos predstavil tudi kongresu TAFISA v Portorožu, svetovnem srečanju organizacij športa za vse. Mednarodno pot so njegovi predstavniki nadaljevali na nedavnem srečanju TAFISA v Perugii.


Najbolj brano