Po lokalno pridelano hrano na spletno Tržnico na borjaču

Lokalnim pridelovalcem in predelovalcem lokalnih pridelkov iz Vipavske doline, Goriške in širše statistične regije je od danes na voljo novo spletno orodje za trženje ponudbe. Tržnica na borjaču bo uporabnikom ponujala tudi strokovne nasvete in koristne informacije ter ozaveščala o pomenu kupovanja lokalnih pridelkov in izdelkov.

Spletna Tržnica na borjaču omogoča nakup sveže, lokalno pridelane hrane neposredno od domačih pridelovalcev.
Spletna Tržnica na borjaču omogoča nakup sveže, lokalno pridelane hrane neposredno od domačih pridelovalcev. 

VIPAVSK DOLINA > Spletni portal za trženje lokalno pridelane hrane Tržnica na borjaču je zaživel na pobudo Mestne občine Nova Gorica in Občine Ajdovščina ter ob podpori Občine Renče-Vogrsko in Regijske razvojne agencije Rod Ajdovščina, ki bo do nadaljnjega upravljala spletišče ter hkrati skrbela za podporne vsebine.

Kot so poudarili župani vseh treh občin, Klemen Miklavič, Tadej Beočanin in Tarik Žigon, je novo digitalno orodje priložnost za spodbujanje kmetijstva in gospodarske aktivnosti na podeželju v smeri dviga samooskrbe, ki je hkrati trajnostno naravnana in prijazna okolju. Hkrati pa je, kot so še poudarili, tudi korak k povezovanju ponudnikov in ponudbe ter k večji prepoznavnosti Vipavske doline in širše regije.

Nakup hrane neposredno od pridelovalcev

Kot so poudarili v RRA Rod Ajdovščina, Tržnica na borjaču omogoča nakup sveže, lokalno pridelane hrane neposredno od domačih pridelovalcev. Zagotavlja enostaven, hiter in zanesljiv nakup zdrave hrane znanega izvora in s tem podpira lokalno pridelavo.

Kot je pojasnila direktorica razvojne agencije Brigita Habjan Štolfa, na tržnici lahko ponudniki iz severnoprimorske regije brezplačno objavijo oglase s ponudbo pridelkov in izdelkov in kupce seznanjajo o širši ponudbi kmetije ali podjetja. “Spletna tržnica upošteva visoke standarde varnosti in preglednosti. Oglase lahko objavljajo le ponudniki z registrirano kmetijsko dejavnostjo, dopolnilno dejavnostjo na kmetiji ali ustrezno gospodarsko dejavnostjo s področja predelave lokalnih pridelkov. Poskrbljeno je tudi za varnost osebnih podatkov,” je pojasnila Brigita Habjan Štolfa.

Olje, mesnine, zelnjava, med, moka ...

Čeprav je zimski čas, je ponudba na spletišču bogata, saj je med drugim mogoče dobiti oljčna olja, suhe mesnine, sezonsko zelenjavo, gomolje, sušeno sadje, omake, marmelade, sokove, čaje, med in izdelke iz medu, različne vrste moke in seveda vino.

Ob oglaševanju ponudbe, ki bo, kot je izpostavila direktorica RRA Rod Ajdovščina, srce spletišča, bodo ponudbo Tržnice na borjaču dopolnili z vsebinami, namenjenimi ozaveščanju o pomenu kupovanja lokalnih pridelkov in izdelkov pod sloganom Jej lokalno, kupuj lokalno, ter s strokovnimi nasveti, izobraževanji in obvestili o aktualnih vsebinah za kmetijske pridelovalce.


Najbolj brano