Oljka bo zaradi Peroše sklicala kongres

Patrik Peroša ni odstopil z mesta generalnega sekretarja Oljke - stranke slovenske Istre. Ker se z vztrajanjem na tem mestu predsednik stranke Valter Krmac ne strinja, bo o prihodnosti Oljke odločal njen kongres.

Patrik Peroša Foto: Zdravko Primožič/FPA
Patrik Peroša Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Patrik Peroša, nekdanji podžupan MO Koper, študentski funkcionar in član občinskega sveta, se po medijskem razkritju njegove vožnje pod vplivom alkohola v nasprotno smer po avtocesti od Razdrtega do Kozine pred dvema tednoma in pol še ni pojavil v javnosti. Tedaj je nemudoma ponudil odstop s podžupanskega mesta, ki ga je župan Aleš Bržan tudi sprejel.

Očitno pa se ni odločil za odstop z mesta generalnega sekretarja svoje stranke. “Nisem se še dobil z njim, toda vse kaže na to, da ne misli odstopiti. Meni se to zdi nepojmljivo, saj je storil veliko napako, s katero je zapravil svojo kredibilnost v skupnosti. Pričakoval sem, da se bo sam umaknil,” pravi prvi mož Oljke Valter Krmac. Ta ni sklical niti izvršnega odbora stranke, saj je izolski koordinator stranke Vojko Ludvik Oljko zapustil, prav tako pa je stranka zamrla tudi v Ankaranu.

“Očitno je, da stranka potrebuje prevetritev. Zato bomo že to jesen sklicali kongres stranke, na katerem se bo članstvo odločilo, ali bo Peroša v Oljki še naprej opravljal odgovorne funkcije. V tem primeru se bom sam umaknil, vodstvo pa bodo prevzeli novi ljudje,” je še povedal predsednik Oljke, ki ima v koprskem občinskem svetu dva člana, poleg Peroše še Vido Gračnar.

Medtem pojasnila o nočnih avtomobilskih podvigih Peroše zahteva tudi minister za izobraževanje, znanost in šport. Od Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA), ki jo sicer vodi prav Peroša, zahteva opredelitev do njegovega kršenja prometnih predpisov. Koprski politik je namreč tudi predstavnik SUSA v strokovnem svetu RS za šport.


Najbolj brano