V strugi potoka je ležal Claudio iz Gorice

Novogoriški kriminalisti so včeraj potrdili, da so delavci pri urejanju obrežja 7. avgusta v potoku Koren v Panovcu našli razpadajoče truplo 62-letnega Claudia B. iz okolice Gorice. Sestra Giulia ga je pogrešala od novembra lani. Na inštitutu za sodno medicino niso ugotovili znakov nasilja, najverjetneje pa je moški zašel in življenje nesrečno izgubil v Panovcu.

V začetku avgusta so v potoku Koren v Panovcu našli truplo 
62-letnega Claudia B. iz okolice Gorice. Foto: Leo Caharija
V začetku avgusta so v potoku Koren v Panovcu našli truplo 62-letnega Claudia B. iz okolice Gorice. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > V začetku avgusta so delavci, ki so urejali obrežje potoka Koren v Panovcu, nedaleč od industrijske cone Kromberk, našli razpadajoče moško truplo in o tem takoj obvestili novogoriške policiste. Na ogledu najdenega trupla se je ogledni skupini novogoriških kriminalistov pridružil tudi strokovnjak z inštituta za sodno medicino. Ugotovili so, da je truplo tam ležalo že več mesecev in je bilo v razpadajočem stanju. Bilo je nerazpoznavno, zato osebi niso mogli določiti starosti.

O najdbi trupla so obvestili novogoriško tožilstvo in dežurnega preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča, ki je odredil sodno obdukcijo. V teh dneh so jo opravili na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino, njeni rezultati pa so pokazali, da truplo pripada 62-letnemu Claudiu B. iz okolice Gorice. Pri obdukciji trupla niso našli znakov, ki bi kazali na nasilno smrt, tudi točnega datuma smrti niso mogli določiti. Potrdili so le, da je nastopila pred več meseci.

Novogoriški policisti in kriminalisti so se namreč takoj po najdbi trupla povezali z italijanskimi varnostnimi organi, saj so jih julija obvestili, da od 22. novembra 2018 pogrešajo 62-letnega moškega iz okolice Gorice. Svojci pogrešanega so takoj priskrbeli material za potrditev njegove identitete, ki so ga nato poslali na ljubljanski inštitut za sodno medicino. Tam so potrdili, da gre za pogrešanega italijanskega državljana.

Kriminalisti niso ugotovili, da bi bila smrt Claudia B. posledica kaznivega dejanja, zato bodo vse okoliščine o najdbi trupla pisno oddali na novogoriško tožilstvo.

Sestra pokojnega Goričana, ki je zadnja leta živel v Mošu, je brata od novembra lani iskala tudi s pomočjo italijanskega portala Chi l'ha visto, za katerega je med drugim povedala, da je bil Claudio v zadnjih dneh pred izginotjem - nazadnje ga je videla 22. novembra lani - zmeden, morda bi lahko izgubil tudi orientacijo in ne bi našel poti domov. Pri sebi pa naj ne bi imel zdravil, ki jih je sicer jemal dnevno.


Najbolj brano