Nagrajence odlikuje gostoljubje

Občina Vipava z današnjo slavnostno sejo občinskega sveta obeležuje občinski praznik v spomin na dogodke med osamosvojitveno vojno junija 1991 v Vrhpolju. Slavnostni govornik bo predsednik državnega sveta Alojz Kovšca. Letošnja občinska priznanja gredo družbi Ekolat, Kampu Vrhpolje in turističnemu vodniku ter poznavalcu Vipave Jožefu Antonu Kebetu.

Na današnji slavnostni seji ob prazniku Občine Vipava bo najvišje 
priznanje dobila družba Ekolat. Foto: Boštjan Vovk
Na današnji slavnostni seji ob prazniku Občine Vipava bo najvišje priznanje dobila družba Ekolat. Foto: Boštjan Vovk

VIPAVA > “Naša vizija je nadaljevati tako, kot je bilo doslej. Čas in zahteve pokažejo, v katero smer je treba,” vipavski župan Ivan Princes pravi ob letošnjem prazniku Občine Vipava. Tokrat ga ne bodo pospremili s pridobitvami, čeprav v občini poteka več projektov.

“Za občinski proračun sta trenutno največji naložbi vodovod v Vrhpolju in nadaljevanje gradnje kanalizacije na Slapu. Pomemben je projekt protipoplavne zaščite na reki Vipavi, v katerem sodeluje šest občin, mi bomo letos začeli izvajati protipoplavne ukrepe od mosta v Taboru do sotočja Vipave in Bele. V turizmu stavimo na kulturno pot Leonarda da Vincija, načrtujemo prenovo stavbe TIC-a Vipava in ureditev spominske sobe, velik izziv je ureditev “recepcije” Vipavske doline na Gočah. Letos svetniki tega projekta niso umestili v proračun, z idejo bomo mogoče nadaljevali,” je dodal župan.

Glasbene poslastice

Občina Vipava bo v prihodnjih dneh gostila številne kulturne prireditve. Za začetek bo v nedeljo ob 20.30 na Glavnem trgu v Vipavi koncert Pihalnega orkestra Vrhpolje in pevskega zbora Plejade. V četrtek ob 19. uri bo v atriju Lanthierijevega dvorca koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Dan zatem pa bo v atriju z operno predstavo Carmen Georgesa Bizeta gostovalo Slovensko narodno gledališče Opera in Balet Ljubljana. V naslovni vlogi bo nastopila Nuška Drašček Rojko.

Slavnostna seja bo sicer v znamenju podelitve občinskih priznanj. Priznanje Občine Vipava bo letos prejela družba Ekolat. Po obnovi nekdanje vipavske mlekarne je podjetje v Vipavi za večinskega lastnika, podjetje Trevisanalat, začelo proizvajati mocarelo in trenutno zaposluje 36 delavcev, večino iz Vipavske doline. “Družba Ekolat je dober partner in vlagatelj v delovna mesta, redno plačuje račune komunalnemu podjetju, zaposlenim pa plače in regres, organizira prireditve,” je podelitev najvišjega občinskega priznanja komentiral Princes. Plaketo Občine Vipava bo letos prejel Kamp Vrhpolje. Kamp, ki je znan tudi kot “Pouletov kamp”, je projekt družine Kobal. Stoji sredi vasi in že skoraj deset let gosti turiste s vsega sveta. Plaketo bo prejel tudi Jožef Anton Kebe iz Vipave, lokalni turistični vodnik, dober poznavalec lepot Vipave, ki zna goste navdušiti z zanimivimi vipavskimi zgodbami, in pobudnik ureditve stalne zbirke pripomočkov, opreme in orodij v stari Kebetovi hiši.


Najbolj brano