Pred odhodom v Čile so pripravljalno obdobje ocenili alpski smučarji v hitrih disciplinah

Smučarji hitrih disciplin so se kot zadnji od slovenskih alpskih reprezentanc podali na južno poloblo. Pred odhodom v Čile so včeraj v solkanskem hotelu Sabotin ocenili poletne priprave in pričakovanja pred snežnimi treningi.

Slovenski tekmovalci v hitrih disciplinah so se včeraj mudili na 
Goriškem.  Foto: Aleš Sorta
Slovenski tekmovalci v hitrih disciplinah so se včeraj mudili na Goriškem.  Foto: Aleš Sorta

SOLKAN > Tudi tekmovalci v hitrih disciplinah so se tako kot ostale reprezentance na Goriškem mudili v več poletnih sklopih. Poudarek je bil seveda na kondiciji oziroma pridobivanju telesne moči. Tovrstno prakso je pred tremi leti za slovenske smučarje obudil Andrea Massi, lani je kondicijske treninge vodila Nika Radjenović, ki je po rošadi medtem presedlala k dekletom. Kondicijski trener moške reprezentance v hitrih disciplinah pa je Dani Ošep, ki je bil lani v ženski izbrani vrsti.

Na Goriškem je torej znoj tekel v potokih. Tako zaradi poletne pripeke kot tudi specifičnih vaj, ki so jih med drugim opravljali tudi na stadionu v novogoriškem športnem parku. Kakorkoli, nabiranje kondicije v poletnih mesecih gotovo ni na vrhu seznama priljubljenih športnih opravil pred začetkom nove tekmovalne sezone. Za smučarje, ki se udejstvujejo na snegu in v temperaturah pod lediščem, to velja še toliko bolj. Zaključek poletnih treningov na suhem je zato prav blagodejen.

“Komaj čakamo na sneg,” so v en glas zatrdili na včerajšnji tiskovni konferenci, pa čeprav so se odpravili na drugi konec sveta. Vremenske oziroma snežne napovedi v že tradicionalni smukaški bazi, v čilski La Parvi, kjer se bo slovenska odprava mudila štiri tedne, so ugodne. Kakšni pa so rezultatski obeti, potem ko smukaška oziroma superveleslalomska sezona izbrancev Petra Pena v olimpijskem letu ni bila najbolj posrečena?

Apetiti so seveda porasli, potem ko je Boštjan Kline v sezoni 2016/17 dobil smuk v Kvitfjellu in dosegel svojo prvo zmago v svetovnem pokalu, lani pa mu prav nič ni šlo po načrtih. Po zaključku pretekle sezone se je odločil tudi za menjavo opreme. “Del testiranj me še čaka, sicer pa sem bil v pretežni meri sam kriv za slabše izide. Tehnično in taktično nisem bil na zadovoljivi ravni, imel pa sem tudi nekaj smole s smučmi. Nove mi gotovo ne bodo samodejno prinesle vrnitve na visoke položaje,” je povedal 27-letni Mariborčan.


Najbolj brano