Maribor je vedno dobrodošel tekmec

Kljub zadnjemu mestu na lestvici druge lige v Tolminu ne obupujejo. Po petkovem prvenstvenem remiju v Šenčurju se zasedba Davida Kanalca pripravlja na sredin pokalni spektakel proti Mariboru.

David Kanalec, trener Tolmincev Foto: Aleš Sorta
David Kanalec, trener Tolmincev Foto: Aleš Sorta

TOLMIN >Ljubitelji nogometa na severnem Primorskem si lahko že vnaprej zagotovijo dragoceno vstopnico za sredin pokalni dvoboj proti favoriziranim Štajercem, varovance Davida Kanalca pa je konec tedna čakala še prvenstvena obveznost v Šenčurju (2:2). “Na gostovanju smo dosegli dva zadetka, kar bi moralo zadostovati za zmago, a smo si spet privoščili preveč napak v ožji obrambi. Po zaostanku smo še pravočasno izenačili, v drugem polčasu celo povedli, toda vodstva nismo znali zadržati. Domačini so iz ene priložnosti dosegli dva zadetka. To se nam ne sme dogajati, čeprav gre tudi za posledico kadrovskih težav,” je dogajanje na gostovanju v Šenčurju opisal Kanalec.

> Kaj je po vašem mnenju glavni razlog, da še vedno niste ujeli prave forme?

“Na igrišču se pozna, da nam še ni uspelo zaigrati v popolni zasedbi. Opazno je, da novinci niso na tako visoki kakovostni ravni, kot so bili nekateri nosilci igre iz lanske sezone. Predvsem na bočnih položajih imamo precejšnjo vrzel. Nimamo časa za učenje, saj si tekme sledijo v zahtevnem ritmu. Na žalost si v uvodnih krogih nismo zagotovili večje zaloge točk, tako da ne moremo taktizirati.”

> Je v klubu kaj dodatne napetosti zaradi slabega uvoda?

“Kljub trenutnemu zadnjemu mestu na lestvici ni razlogov za paniko. Prepričan sem, da se bomo pravočasno pobrali in dvignili na lestvici. Konkurenti nam k sreči še niso pobegnili. V gosteh smo osvojili dve točki, vendar smo neuspešni doma. Morda bo že tekma proti Mariboru prinesla določen preobrat. Če bomo zaigrali v najboljši postavi, jo lahko velikemu favoritu pošteno zagrenimo. Šele sama tekma pa bo pokazala, če smo res sposobni pripraviti presenečenje.”

> Prihaja tekma proti Mariboru ob pravem času?

“Takšna tekma vedno pride ob pravem času. To bo velik izziv in motiv za naše moštvo. Klub bo imel od tekme določeno finančno korist, kar je tudi zelo pomembno. Vsem nam v klubu pa bo gostovanje aktualnih prvakov iz Maribora zagotovo prineslo dodaten zagon za nadaljnje delo.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano