Vijugal med vozili, se vrival v kolono in kričal na druge voznike

V soboto okoli 13. ure so policisti prejeli prijavo, da pri delovni zapori pred Razdrtim voznik krši predpise, vijuga med vozili in se vriva v kolono. Ob opozorilu drugih voznikov je nanje še kričal in jim grozil. Policisti so kmalu izsledili 52-letnega voznika iz Postojne, zoper katerega sledi hitri postopek.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V petek dopoldne so pri Črnem kalu policisti ustavili tovorno vozilo s priklopnikom, ki ga je vozil 36-letni voznik. Pri tehtanju so ugotovili, da vozilo presega dovoljeno težo. Vozniku so izdali plačilni nalog v višini 900 evrov in pravni osebi pa v višini 3900 evrov.

Na Kolombanu izginili žaga in kosilnica

Iz kleti na Kolombanu je nekdo ukradel motorno žago znamke alpina in nahrbtno kosilnico.

Ukradeno alfo našli v Italiji

Italijanski varnostni organi so naše policiste v petek obvestili o najdbi vozila znamke alfa romeo, ki je bilo prijavljeno kot ukradeno v Jelšanah v noči s 30. oktobra na 1. november letos. Postopki še potekajo.

Tat na Sv. Katarini

Na Sv. Katarini je v petek nekdo ukradel izvenkrmni motor znamke yamaha 20, vreden 1500 evrov.

Po avtocesti 200 km/h

V petek, ob 19.30, je radar na avtocesti pri Senožečah izmeril hitrost vozila 201 km/h. 60-letnemu vozniku so policisti izdali zasoljen plačilni nalog.

Ukrajinec v Kubedu z migranti

V petek okoli 20. ure so policisti v Kubedu ustavili kombi znamke renault traffic z ljubljansko registrsko številko, ki ga je vozil 35-letni državljan Ukrajine. V vozilu je bilo še devet državljanov Iraka in štirje državljani Turčije. Postopki še potekajo.

Ocizla: na mačko streljal z zračno puško

Policisti obravnavajo kaznivo dejanje mučenja živali v Ocizli. Domačini so opazili, da je z enim od vaških mačkov nekaj narobe. Odpeljali so ga k veterinarju, kjer so ugotovili, da ima v telesu naboj, najverjetneje od zračne puške.

Gruzijca prevažala migrante

V soboto ob 18.20 so policisti ustavljali voznika dveh vozil s poljskima registrskima številkama, ker se nista odzivala na njihove znake, da bi se ustavila. Peljali so za njima preko predora Dekani in ju ustavili pri izvozu za Škofije. Prvi voznik je bil 53-letni državljan Gruzije in je prevažal pet državljanov Egipta, drugi pa 58-letni državljan Gruzije, ki je imel v vozilu še tri državljane Turčije. Vsi postopki še potekajo.

Vlomilec v Sežani

V Sežani je nekdo vlomil v tovorno vozilo in ukradel kovček znamke hilti, v katerem je bilo električno in baterijsko orodje. Poleg tega je izginil še kovček z orodjem za elektroinštalacije. Skupna vrednost ukradenega plena je 1700 evrov.

V Postojni ukradli več ur višjega cenovnega razreda

Včeraj, nekaj minut po 18. uri, so policisti prejeli obvestilo o vlomu v prodajalno v Postojni. Storilci so odnesli več ur višjega cenovnega razreda.

Za volanom z dvema promiloma pod kapo

V Dragonji so včeraj nekaj minut pred 20. uro policisti ustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,92 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so pridržali, sledi mu obdolžilni predlog.

Bolgar z devetimi prebežniki

Danes nekaj minut pred 5. uro so na Starodu imeli policisti v postopku 49-letnega državljana Bolgarije, ki je vozil osebni avtomobil mercedes benz, ki je prevažal devet državljanov Turčije. Postopki še potekajo.


Najbolj brano