82-letnik po trčenju odpeljal, Celjana dobili s ponarejenim izpitom za voditelja čolna

Na Belvederju nad Izolo se je včeraj okrog 16. ure zgodila prometna nesreča. Povzročitelj, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v voznico, je kar odpeljal, a so ga policisti kmalu izsledili.

 Foto: STA
Foto: STA

ISTRA > 82-letnega voznika iz Ljubljane so policisti izsledili in ustavili na Bivju. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,75 mg/l. Čaka ga obdolžilni predlog.

Celjan s ponarejenim izpitom za voditelja čolna

Včeraj popoldan so policisti s policijskim patruljnim čolnom P-08 pri Belih skalah ustavili voznika vodnega skuterja, 41-letnega Celjana. Med postopkom za ugotavljanje usposobljenosti za voditelja čolna so posumili, da ima ponarejeno potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna.

Izročil je tudi potrdilo sina, ki je bil z njim. Pri preverjanju so policisti ugotovili, da sta izpita pod serijskima številkama izdana na drugi imeni in sta tako ponarejena. Policisti so listini zasegli, sledi kazenska ovadba.

Turka prevažala Iračane

Ob 18.30 so policisti v Ilirski Bistrici ustavili osebni avtomobila VW passat, italijanskih registracij, ki ga je vozil 35-letni državljan Turčije. V vozilu je imel še tri državljane Iraka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Takoj zatem so ustavili še osebni avto opel astra, ki ga je vozil 38-letni državljan Turčije. Ta je imel v vozilu dva državljana Iraka, ki sta prav tako prišla v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.


Najbolj brano