“Priložnost, ki je še ni bilo”

“Za kandidaturo sem se odločil, ker želim z ekipo premakniti stvari, kjer so zastale, da bi izkoristili potenciale, ki jih imamo,” je napovedal kandidat Svobode za župana Samo Turel. Predsednik stranke Robert Golob poudarja, da bo Novi Gorici država stala ob strani. “Do Ljubljane je odprta avtocesta, če priložnosti ne bomo izkoristili, je z nami nekaj narobe,” se strinja Turel.

Podpredsednik in predsednik Svobode Matej Arčon in Robert 
Golob računata, da bo Samo Turel kot župan učinkovito izvedel 
projekte, ki jih bodo skupaj zastavili.  Foto: Mitja Marussig
Podpredsednik in predsednik Svobode Matej Arčon in Robert Golob računata, da bo Samo Turel kot župan učinkovito izvedel projekte, ki jih bodo skupaj zastavili.  Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > Da bo direktor novogoriškega okrožnega sodišča Samo Turel kandidat Gibanja Svoboda za župana, se je šušljalo že dolgo, danes sta s predsednikom stranke Robertom Golobom to uradno potrdila. Turel je dejal, da program še pripravljajo. “Pristopili bomo do ljudi in sestavili program, ki bo po meri vseh,” obljublja. Med ključnimi točkami so razvoj gospodarstva in podjetništva, “predvsem v smislu zelenega preboja in razvoja sodobnih tehnologij,” zagotavljanje nujno potrebnih stanovanj, “razumen in drzen urbanistični razvoj s posodobitvijo infrastrukture v mestu in na podeželju”, Evropska prestolnica kulture in to, da bi “občinsko upravo, delovanje občine spet približali ljudem”.

Robert Golob je prepričan, da bo Samo Turel znal učinkovito organizirati izvajanje projektov, ki jih bodo skupaj zastavili.

Robert Golob

predsednik Svobode

“Potrebno bo zelo tesno sodelovanje z občino, zato rabimo dobrega organizatorja.”

Imajo zagotovljeno podporo iz Ljubljane

Golob zagotavlja podporo iz Ljubljane. V ključnih političnih institucijah še nikoli ni bilo toliko Goričanov. “Če Nova Gorica tega ne bo izkoristila v naslednjih štirih letih, ne bo nikoli,” poudarja. Turel se strinja: “Nova Gorica ima do Ljubljane odprto avtocesto.” Golob, ki Turela opiše kot človeka, za katerega so prepričani, “da bo znal zelo učinkovito organizirati izvajanje projektov, ki si jih bomo skupaj zastavili,” kot prioriteto prav tako izpostavlja zeleni preboj in stanovanja: “Priložnosti je neskončno, znanja, ki ga imamo Novogoričani, ki živimo tu, v Sloveniji ali po svetu, je prav tako neskončno. Čas je, da to vrhunsko znanje prelijemo v delovna mesta v Novi Gorici.” V letu 2023 namerava vlada z državno shemo pospešiti gradnjo neprofitnih oziroma stanovanj za mlade. “Potrebno bo zelo tesno sodelovanje z občino, zato rabimo dobrega organizatorja. Samo skupaj lahko naredimo pomemben premik naprej. Stanovanja in delovna mesta so recept, kako je nastala Nova Gorica. Zdaj imamo zgodovinsko priložnost, da ponovimo recept, ki je nekoč že deloval,” je poudaril Golob.

Golob: eni govorijo, eni izpolnijo

Stanovanja, zeleni preboj, EPK so teme, ki jih izpostavlja tudi aktualni župan Klemen Miklavič. V čem je torej razlika? “Beseda je najlažja, tisto po čemer naj se ljudje odločijo, je zelo enostavno: kateri ekipi zaupajo, da bo svoje besede izpolnila. Jaz mislim, da je tu odločitev izredno enostavna,” je prepričan Golob. “Naša prednost je, da imamo odlično ekipo in smo odprti za ideje, predloge, pripravljeni smo poslušati. Ne bomo počeli nečesa samo zato, ker se nam to zdi fajn,” je strnil Turel. Podpredsednik Svobode in Miklavičev predhodnik na županskem mestu Matej Arčon pa: “Samo Turel pooseblja človeka, ki bo znal prisluhniti ljudem, ki se ne bo zaprl v pisarno, ki bo znal iskati konsenz med ljudmi in s pomočjo ekipe realizirati projekte.”

Samo Turel

kandidat za župana

“Do Ljubljane je odprta avtocesta, če priložnosti ne bomo izkoristili, je z nami nekaj narobe.”

Turela za župana je danes podprl tudi nekdanji novogoriški župan Črtomir Špacapan, ki je še pred dnevi kolebal, ali bi se tudi sam spustil v župansko tekmo. Je pa potrdil, da bo imel svojo listo za mestni svet.


Najbolj brano