Na cestah v smeri Hrvaške in na mejnih prehodih močno povečan promet

Tudi danes je mogoče pričakovati močno povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, na ljubljanski obvoznici, primorski avtocesti in mejnih prehodih s Hrvaško, poroča prometnoinformacijski center. Promet je močno povečan tudi na obeh straneh predora Karavanke, zato občasno zapirajo predor proti Sloveniji.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

LJUBLJANA > Zastoji pa so tudi na meji s Hrvaško. Na podravski avtocesti je pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški dva kilometra dolg zastoj, zaradi česar osebna vozila za izstop čakajo eno do dve uri. Do pol ure pa za izstop čakajo osebna vozila na mejnih prehodih Starod, Jelšane, Dragonja in Vinica.

Promet je povečan tudi pri vstopu v Slovenijo. Na mejnem prehodu Dragonja osebna vozila čakajo eno do dve uri, na mejnem prehodu Vinica do ene ure, na prehodih Sečovlje, Jelšane in Sočerga pa do pol ure, poroča prometnoinformacijski center.

Tovorna vozila na Gruškovju za vstop čakajo do pol ure, na Obrežju pa do ene ure.

Zastoji na slovenskih cestah so trenutno od Broda na gorenjski avtocesti mimo Kosez in Brda na ljubljanski zahodni obvoznici ter od priključka Rudnik na ljubljanski južni obvoznici mimo Viča. Občasno tudi zapirajo predor Šentvid.

Med Zadobrovo in Tomačevim potekajo pripravljalna dela za obnovo severne ljubljanske obvoznice. Med priključkoma Ljubljana sever in Industrijska cona Šiška poteka promet v obeh smereh po dveh zoženih pasovih, zaradi česar so času prometnih konic možni zastoji.

Na štajerski avtocesti na odseku Pesnica-Dragučova pa bodo v obe smeri zaradi gradnje železniškega viadukta podaljšana dela od 1. avgusta do vključno 30. septembra, poroča prometnoinformacijski center.

Cesta Novo mesto-Metlika pa je v Novem mestu med mostom čez Krko in križiščem s Kandijsko cesto zaprta do 9. avgusta, še navajajo.


Najbolj brano