V Lipici in Pivki zadovoljni s prvim obiskom

Po skoraj dveh mesecih so 1. maja za oglede spet odprli Kobilarno Lipica in Park vojaške zgodovine v Pivki, medtem ko obiski Škocjanskih jam in Postojnske jame še niso možni.

V  Parku vojaške zgodovine v petek, 1. maja, ni bilo veliko 
obiskovalcev, a so jih bili v parku zato toliko bolj veseli.  Foto: PVZ Pivka
V Parku vojaške zgodovine v petek, 1. maja, ni bilo veliko obiskovalcev, a so jih bili v parku zato toliko bolj veseli.  Foto: PVZ Pivka

LIPICA, PIVKA > V Lipici so med 1. in 3. majem zabeležili kakih sto obiskovalcev. “Glede na ukrepe in razmere, ki veljajo, smo kar zadovoljni. Precej več je obiska golf igrišča, menim, da se bo tudi obisk kobilarne postopoma povečal,” je včeraj povedal direktor Kobilarne Lipica Matej Oset. Po novem bodo ogledi Kobilarne možni od torka do nedelje med 10. in 18. uro, v maju nudijo na vstopnico 25-odstotni popust. Od jutri bodo odprli tudi letni vrt, pri golfu pa nudijo minimalno gostinsko storitev. Možne so tudi vožnje s kočijami. Direktor napoveduje, da bodo čez čas predstave s konji iz dvorane preselili na hipodrom.

V Parku vojaške zgodovine v Pivki so optimistični, pravi direktor Janko Boštjančič: “Ta vikend je bilo obiskovalcev blizu 150 v treh dneh, kar je nekajkrat manj kot običajno, ko smo imeli prav za prvomajske praznike največji obisk, vendar smo zadovoljni.” Boštjančič ob tem še pojasni, da bo nekaj časa obisk Parka potekal le med 10. in 16. uro, vendar vsak dan in z desetodstotnim popustom. Od včeraj so odprli tudi muzejsko trgovino, ne pa še restavracije. In tudi ogled znamenite podmornice še ni možen.


Najbolj brano