Palčica in škratki s 300.000 evri na pomoč družinam v stiski

Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki tudi po Krisovi vrnitvi domov nadaljuje z dobrodelnimi gestami. Nadavno so iz svojega računa nakazali 300.000 evrov za pomoč družinam pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje.

Larisa Štoka, ki s svojimi škratki pomaga bolnim otrokom, ne 
pozablja niti na številne slovenske družine, ki se v tem obdobju 
soočajo s še večjo stisko kot sicer. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Larisa Štoka, ki s svojimi škratki pomaga bolnim otrokom, ne pozablja niti na številne slovenske družine, ki se v tem obdobju soočajo s še večjo stisko kot sicer. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER, SLOVENIJA > Medtem ko so se veselili prihoda malega Krisa Zudicha, ki se je tudi po zaslugi njihovega posredovanja 25. marca s starši srečno iz ZDA, so v koprskem društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki že snovali novo dobrodelno zgodbo. Da bi pomagali številnim slovenskim družinam, ki so se v tem obdobju znašle v še večji stiski kot sicer, so Zvezi prijateljev mladine Slovenije in Zvezi prijateljev mladine Moste - Polje nakazali vsaki po 150.000 evrov.

“Tako smo se odločili predvsem zaradi stisk, v katerih so se zdaj znašle družine z otroki, ki so po vsej Sloveniji. Mi smo majhno društvo in ne uspemo pokrivati celotnega slovenskega prostora. V 'Krisovem' fondu nam še vedno ostaja velika vsota denarja. Zdi se nam prav, da del sredstev namenimo tem družinam,” je odločitev, da Zvezi prijateljev mladine Slovenije nakažejo 150.000 evrov pojasnila Larisa Štoka, duša in srce društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki, ki so jo Primorci nagradili z nazivom osebnost Primorske leta 2019.

Škratki bodo tudi botri

Prav tolikšen znesek pa so namenili tudi Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje. V dogovoru s predsednico Anito Ogulin bo 100.000 evrov namenjeno projektu Botrstvo. “Veliko otrok je v teh časih ostalo brez botrov, kar je normalno, saj ima najbrž tudi veliko botrov v tem obdobju nižje prihodke. Poleg tega sem prepričana, da je marsikatera družinica, ki prejema pomoč Botrstva, poslala kak dobrodelni sms v času, ko je tekla akcija za Krisa,” pravi Larisa Štoka.

Preostalih 50.000 evrov iz zneska, ki ga podarja koprsko društvo, pa bodo v ZPM Ljubljana Moste Polje namenili projektu Veriga dobrih ljudi, v katerega so tudi družine v socialni stiski.

Na računu še več kot milijo evrov za bolne otroke

Na računu Palčice pomagalčice po izvedenih donacijah obema zvezama ostaja še 1,118.770 evrov. Ta denar bodo še naprej namenjali hudo bolnim otrokom, ki potrebujejo večje zneske za zdravljenje in rehabilitacijo. Upajo, da bodo kmalu lahko pomagali številnim, ki se jim zaradi prekinjenih terapij v zadnjem obdobju zdravstveno stanje iz dneva v dan slabša.


Najbolj brano