Izbrali Alberta Giulianija

Časopis Delo in še nekateri drugi slovenski mediji so včeraj zapisali, da bo 54-letni Alberto Giuliani novi selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance.

Andrea Giuliani Foto: Picasa
Andrea Giuliani Foto: Picasa

LJUBLJANA > Časnik Delo navaja, da bo po poročanju dobro obveščenega italijanskega spletnega portala Volleyball.it novi slovenski selektor sloviti trenerski maček Alberto Giuliani. Od lani vodi tudi turškega velikana, vodilnega prvoligaša in predstavnika v ligi prvakov, Halkbank iz Ankare, pri katerem si kruh služi tudi slovenski reprezentančni sprejemalec/korektor Alen Šket.

Za Giulianija, ki ga bo Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) uradno predstavila jutri, slovenska reprezentanca ne bo prva, v kateri bo sodeloval kot selektor, saj je bil med letoma 2015 in 2016 selektor Slovaške. Sicer si je trenerske izkušnje nabiral v domovini pri Cuneu, Macerati in Piacenzi. Bil je že tudi med kandidati za slovenskega selektorja v začetku leta 2013. Kot glavnega kandidata za naslednika Srba Slobodana Kovača, s katerim je OZS sporazumno prekinila pogodbo konec januarja, so sprva omenjali Giampaola Medeia, nato pa je bilo domala že vse dogovorjeno z Andreo Gardinijem, ki pa se je tik pred zdajci - menda iz osebnih razlogov - premislil.

Prvi mož OZS Metod Ropret je med iskanjem novega selektorja vseskozi poudarjal, da se - po pozitivni izkušnji z Andreo Gianijem - nagiba k italijanskemu strokovnjaku.

Slovenski odbojkarji bodo avgusta nastopili v kvalifikacijah za nastop na OI v Tokiu 2020, septembra pa jih čaka nastop na EP, ki ga bo Slovenija gostila skupaj s Francijo, Belgijo in Nizozemsko.


Najbolj brano