Renče-Vogrsko: drugi krog je bil naporen

Županska kandidata v občini Renče-Vogrsko, Rajko Lasič iz Združenja Skupaj in Tarik Žigon z Liste Za vas, sta danes na volišče v OŠ Renče prišla skorajda istočasno, približno ob 11. uri. Oba sta si oddahnila, da je kampanja končana, v drugem krogu je bilo po njunih besedah precej bolj napeto kot v prvem.

Tarik Žigon (levo) in Rajko Lasič ob oddaji glasovnice. Foto: Alenka Ožbot
Tarik Žigon (levo) in Rajko Lasič ob oddaji glasovnice. Foto: Alenka Ožbot

RENČE-VOGRSKO > “V drugem krogu je bila kampanja sigurno veliko bolj naporna, napeta. Mislim, da smo v našem štabu ostali mirni, da nismo nasedali, niti odgovarjali, peljali smo svojo pot. Zmeraj najdeš posameznike, ki mislijo, da lahko oni odločajo in se spuščajo v neprimerne debate, a tako pač je,” je strnil dogajanje v zadnjih dneh Rajko Lasič , ki je na volišče prišel samozavestno, prepričan v zmago.

Kampanja je precej izmučila tudi mlajšega protikandidata Tarika Žigona. “Predvsem zato, ker je bilo veliko 'koalicijskega' dogajanja, udarci so bili taki in drugačni, ampak to je pač politika. Pričakoval sem sicer, da bomo na lokalnem nivoju delali malo bolj umirjeno, ampak očitno tako je. Imeli smo tudi štiri soočenja v zelo kratkem času, tudi po dve na dan, tako da je bilo kar stresno. Hvala bogu, da je šlo mimo, še en tak teden bi težko zdržal,” je bil nazoren mladi Renčan.


Najbolj brano