Prva električna črpalka v regiji

V Parku vojaške zgodovine je Občina Pivka v sodelovanju z Goriško lokalno energetsko agencijo vzpostavila polnilno postajo za električna vozila, ki jih je mogoče napolniti brezplačno.

Število elektro črpalk po državi raste, prvo so dobili tudi v 
primorsko-notranjski regiji (na fotografiji), a uporabnikov je še 
vedno zelo malo. Foto: Arhiv Občine Pivka
Število elektro črpalk po državi raste, prvo so dobili tudi v primorsko-notranjski regiji (na fotografiji), a uporabnikov je še vedno zelo malo. Foto: Arhiv Občine Pivka

PIVKA >Na polnilni postaji so nekateri uporabniki do sedaj že polnili svoja vozila, bomo pa zdaj začeli tudi s širšo promocijo postaje,“ so nam povedali na Občini Pivka. Kartico za brezplačno polnjenje je mogoče prevzeti v Kantini v Parku vojaške zgodovine ali na občini Pivka v delovnem času.

Občina je v okviru projekta Alterenergy poleg polnilnice pridobila še tri električna kolesa, s pomočjo katerih bo potekala promocija trajnostne mobilnosti in ozaveščanja občanov o uporabi obnovljivih virov energije. Na občini pravijo, da kolesa zaenkrat ne bodo na voljo turistom, saj bi bilo za to treba uvesti sistem izposoje (upravljanja, servisa), poleg tega pa so električna kolesa bolj občutljiva za poškodbe in s tem za izposojo manj primerna kot običajna. Uporabljala se bodo predvsem za potrebe Parka vojaške zgodovine in Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer.

VRŽ


Najbolj brano