{AUTHOR-FULL}
Inštitut Za Nutricionistiko
Krompir je priporočljivo porabiti v 24 urah.
Zdravje

Ali se krompir, špinačo in gobe sme pogrevati?

30. 08. 2023, 11:08
Sadje in  zelenjava sta bogata z antioksidanti.
Zdravje

Je paradižnik res sadje, arašidi pa niso oreški?

23. 08. 2023, 13:08
Pomembno je, da živila odtajamo na primeren način, saj zaradi 
pomanjkljivega nadzora temperature obstaja velika možnost za 
rast, razmnoževanje in onesnaženje z mikroorganizmi.
Zdravje

Ali sta zamrznjena zelenjava in sadje res manj zdrava?

16. 08. 2023, 15:08
 

Če v vrel čaj dodate limonin sok, se bo večina vitamina C 
ohranila.
Zdravje

Miti v prehrani: ali s kuhanjem res uničimo vitamin C?

9. 08. 2023, 16:08
Med najbolj znanimi karotenoidi so beta karoten - ki ga med drugim 
najdemo v korenju, likopen - katerega dober vir je paradižnik, ter lutein 
- katerega glavni viri so temno zelena zelenjava ter jajčni rumenjak.
Zdravje

Nas lahko hrana zaščiti pred sončnimi opeklinami?

2. 08. 2023, 5:08
 Meso ni le dober vir beljakovin, temveč lahko vsebuje tudi precej maščob, kar je, seveda, odvisno tudi od vrste mesa.
Zdravje

Ali meso res vsebuje le beljakovine, kruh pa le ogljikove hidrate?

26. 07. 2023, 11:07
Oljčno olje se običajno pridobiva s hladnim stiskanjem oljk, ki mu 
lahko sledi izpiranje z vodo, filtriranje in centrifugiranje.
Zdravje

Ali je res, da oljčnega olja ne smemo segrevati, ker postane škodljivo?

12. 07. 2023, 5:07