Gospodarstvenik Primorske
Tudi na Primorskem bo treba vleči prave poteze
Tudi na Primorskem bo treba vleči prave poteze

Pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike je v Novi Gorici danes potekala prireditev Gospodarstvenik Primorske 2016. Podelitvi priznanj in nagrad je sledil pogovor o izzivih in prihodnosti primorskega in slovenskega turizma, ki ima še velik potencial.

Revolucija buta na okna
Revolucija buta na okna

Ko se je Ivo Boscarol nedavno vračal iz Washingtona, kjer ga je najuglednejša letalska revija na svetu uvrstila med svetovno elito, je gotovo razmišljal, koliko kerozina je skurilo letalo. Sam je od nekdaj zagovornik električnega pogona letal in čistega letalstva, ki ne pušča sledov v atmosferi, bo pa gotovo pustilo sledi v družbi. Čez kako desetletje bodo letalniki vstopili v vsakdan navadnih ljudi. “To bo revolucija, kakršne v letalstvu še ni bilo,” napoveduje Boscarol.

Jože Ceglar: “Biti menedžer doma je najtežje”
Jože Ceglar: “Biti menedžer doma je najtežje”

Čeprav je pred četrt stoletja protestno zapustil nekdanjo Plamo, se je Jože Ceglar po desetih letih leta 2003 vrnil vanjo in postal njen rešitelj. Ne samo podjetja Termoplasti-Plama, ki ga je vodil 13 let, ampak skupaj s Francem Frelihom tudi podjetja Plama Pur, največjega med naslednicami Plame. “Voditi družbo, v kateri so zaposleni sokrajani, prijatelji, sorodniki in znanci, za domačina absolutno ni prednost, ampak velik pritisk. To ve samo tisti, ki je to doživel,” pravi prejemnik priznanja za življenjsko delo.