Ministrica rada sere (bere)

Veliko bi lahko razpredali o kiksih ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh. Za časa njene prve interpelacije so morda nekateri še tiho verjeli in upali, da ji bo uspelo razdeliti tistih 10.000 računalnikov, Biblična saga o razdeljevanju še kar traja, medtem pa računalnikom tiktaka biološka, ... no, tehnološka ura.

Lahko bi se razpisali tudi o množičnih odhodih zaposlenih na ministrstvu za digitalno preobrazbo, za katere so na ministrstvu pred časom pojasnjevali, da niso povezani z odnosi na delovnem mestu, temveč so odraz starostne strukture in splošnega pomanjkanja kadrov v sektorju informacijsko-komunikacijske tehnologije. Ti odgovori zvenijo približno tako banalni kot ministričino zagovarjanje na prvi interpelaciji. Spomnimo, pred očitki se je branila bolj ali manj z arogantnim naštevanjem napak svojih predhodnikov, zaključila pa s 'švoh' matematično predpostavko, da uživa podporo koalicije za nadaljnje delo, čeprav sta jo izven njene stranke podprla le člana SD Soniboj Knežak in Jonas Žnidaršič, za katerega lahko le upamo, da je razpravo sploh poslušal.

Emilija Stojmenova Duh ni Dominika Švarc Pipan. Je polna balkanskega temperamenta in politične arogance. To je dokazala že ob prvi interpelaciji. Glede na očitke in ministričin karakter se obeta burna razprava. Ste že nabavili kokice?

Šalo na stran. Emilija Stojmenova Duh se je na Božičkovem seznamu porednih poslancev znašla še zaradi ponesrečene kampanje “Premisli, nato stisni”, v sklopu katere je po državi izobesila plakate z dvoumnimi sporočili tipa “Popoldne brcamo Žigo - žogo” in “Pošlji gole fotke - fotke golov”. Lepo je, da imajo ministrica in njena ekipa smisel za humor, četudi je ta nekoliko črn. Toda v času, ko naslovnice polnijo vesti o strelskih pohodih v šolah, samomorih mladoletnikov in v družbi vlada splošna depresivna klima, taki eksperimenti preprosto niso primerni. Sprašujem se, če ima podoben smisel za humor tudi neki Žiga, ki je prejšnji teden dobil batine na šolskem igrišču. Pa neka Ana, ki je pela s Challetom Salletom. Zanimivo bi bilo, če bi ministrica ta način uporabila tudi v odgovoru na interfelacijo - interpelacijo. Seveda mora najprej besedilo le-te posrati - prebrati.

Spodletela kampanja s ponesrečenimi slogani gotovo ni zadosten razlog za odstop ali sestavo tehtnega besedila interpelacije - čeravno so avtorji tovrstnih besedil iz SDS mojstri napihovanja -, a sodeč po naboru vseh kiksov in flopov, bi ministrica gotovo morala sprejeti kolektivno odgovornost in odstopiti. A Emilija Stojmenova Duh ni Dominika Švarc Pipan. Je polna balkanskega temperamenta in politične arogance. To je dokazala že ob prvi interpelaciji. Glede na očitke in ministričin karakter se obeta burna razprava. Ste že nabavili kokice?


Preberite še


Najbolj brano