
Kogar ne briga, mu pač servirajo prehranske smeti
Slovenski kmetje vzredijo več govedi, kot je potrebuje domači trg, tudi več perutnine, kot je pojemo. Zelo tanki smo pri prašičih, ki jih pojemo največ, blizu 40 kilogramov na prebivalca, vzredimo pa komaj vsakega četrtega. Samo za občutek: vsak prebivalec Slovenije poje v povprečju več kot 90 kilogramov mesa (resnici na ljubo nam pri tem pomagajo turisti), kot rečeno največ svinjskega, sledita piščančje in goveje, drobnice, torej ovčjega in kozjega mesa, pa pojemo komaj kilogram. Vzreja drobnice je najbolj pisana na kožo slovenskemu zelenemu konceptu in zagatam z zaraščanjem. Gre namreč za ekstenzivno rejo, primerno za področja, ki niso primerna za druge kmetijske dejavnosti. Žal pa so vse pomembnejši omejevalni dejavnik zveri, medved, volk in v zadnjem času šakal, za katere so črede ovac in koz dobro založena samopostrežba.
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
Preberite še


Koprska naložba za prihodnost

Med porokami, vojnimi grozotami in podajanjem rok
