Trije napadi z nožem v Beogradu: Neznanec ubil perspektivnega srbskega MMA borca

Srbski mediji poročajo, da je po včerajšnjem nočnem napadu z nožem umrl srbski MMA borec Stefan Savić.

BEOGRAD > Po poročanju srbske televizije N1 se je prvi napad zgodil v noči na nedeljo malo pred 1. uro v soseski Dorćol v Beogradu, drugi pa skoraj istočasno na Terazijah pri hotelu Moskva.

V Dorćolu je bil z nožem zaboden prav omenjeni perspektivni borec 23-letni Stefan Savić, ki je za posledicami ran umrl v bolnišnici. To je že včeraj potrdila tudi srbska zveza MMA. "Z globoko žalostjo vas obveščamo, da je v zgodnjih jutranjih urah tragično preminul naš mladi reprezentant Stefan Savić," so zapisali. Dodali so, da je bil zelo talentiran. Na svetovnem amaterskem prvenstvu v poltežki kategoriji je osvojil bronasto odličje.

"Sem varnostnik in sinoči sem delal. Tam na vogalu sem videl nek prepir, a sprva nisem dojel, kaj se dogaja. Ko sem se malo približal, sem videl reševalce in policiste, vse je bilo blokirano," je za Kurir povedal varnostnik, ki je zaposlen v enem izmed bližnjih podjetij. Dodal je, da je od prisotnih ljudi slišal, da so mladega moškega zabodli v srce. Slišal je tudi, da naj bi šlo za spor, storilec pa naj bi ob svojem dejanju tudi preklinjal. Varnostnik je povedal, da so kraj dogodka zagotovo zabeležile tudi varnostne kamere. "To je industrijska cona in vsako podjetje ima svoj nadzorni sistem. Policisti so že sinoči zasegli kamere," je povedal. Napadalec naj bi nato zbežal v neznano smer, ni pa izključeno, da je imel pomoč pri begu.

32-letnega moškega, ki je bil zaboden na Terazijah, so odpeljali v bolnišnico, kjer so ga oživljali, poroča spletni portal javne televizije RTS. Policisti naj bi ga našli krvaveti v avtomobilu.

Še tretji napad z nožem pa se je zgodil okoli 3.45 pred gostinskim lokalom v Novem Beogradu, piše Telegraf. Pred lokalom naj bi se 22-letnik sprl s skupino mladih, pri tem pa naj bi ga nekdo zabodel v predel prsi. Tudi njega so prepeljali v bolnišnico.


Najbolj brano