Župan na oddihu, v Piranu zavladale pustne maske

Piranskemu županu Andreju Koreniki se je danes dopoldne iztekel mandat, bi rekli šaljivci. Ključe občinske palače je, tako kot še nekateri njegovi kolegi v krajih s pustno tradicijo, predal občinskemu ključarju in s tem oblast prepustil pustnim maskam, med katerimi seveda ni manjkal niti maestro Tartini.

 Foto: Sonja Ribolica
Foto: Sonja Ribolica

PIRAN > Piranu bodo tako do vključno torka vladale maske, župana pa so medtem poslali na zaslužen oddih. “Če bo karnevalska oblast uspešna pri vladanju, pa ji prepustim vodenje občine ne samo za čas pusta, ampak še naprej, prva dva meseca pri vodenju občine sta bila zelo naporna,” se je pošalil župan Andrej Korenika.

Na slovesni predaji mestnih ključev je bilo bučno in veselo. Na Tartinijevem trgu so se namreč zbrali otroci iz piranskih vrtcev in osnovnih šol, seveda v pustnih opravah.

Otroci iz osnovne šole Vincenzo e Diego de Castro iz Lucije so bili zaviti v modra ogrinjala, na njih pa so nalepili risbice morskih žival, saj so predstavljali morje, otroci iz vrtca Mornarček iz Pirana pa so bili morske pošasti.

Nova oblast je napovedala, da bo Piran med pustom zaživel kot mesto sožitja, kulture, prijateljstva in sodelovanja, maske pa naj s pustnimi norčijami po piranskih ulicah prikličejo pomlad.


Najbolj brano