Z Rozano Prešern in Nadjo Vuk iz Društva Šparžin o tem, kaj je bilo “anbot” na mizi za božič
Prijateljici, Rozana Prešern in Nadja Vuk, prva predsednica, druga pa članica Turističnega in kulturnega društva Šparžin iz Kort, bosta praznični čas tradicionalno namenili dobri kuhi in pripravi tipičnih božičnih jedi, ki so v preteklosti v istrske hiše vnašale domačnost in povezale družino. Tudi letos bosta kuhali “kur anbot” - kot nekoč. Z nami sta delili nekaj zanimivih receptov in nasvetov, kako pripraviti okusne božične dobrote z istrskim pridihom.

KORTE > “V društvu se res trudimo ohranjati tradicijo, saj gre za neprecenljivo dediščino, ki jo velja predstaviti ljudem. Na kulinaričnem področju se opiramo na znanja, ki so nam jih predale naše mame in none,” pravi predsednica Turističnega in kulturnega društva Šparžin iz Kort Rozana Prešern.
“Ko sem bila še mlada, se morda nisem povsem zavedala, da so domači, prvobitni okusi, tisti, ki postavijo piko na i jedem. Zdaj vem, da moramo stremeti prav k temu, saj smo preplavljeni s preveč umetno in predelano hrano,” meni Rozana. “Vrniti se moramo h koreninam,” poziva.
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.