Več kot 14 prijav za direktorja Marjetice

Za delovno mesto direktorja Marjetice Koper vlada precejšnje zanimanje. Po naših informacijah se za ta položaj poteguje več kandidatov, kot se jih je prijavilo na nedavni razpis za prvega moža piranskega javnega podjetja Okolje. Tam so prejeli 14 prijav. V Kopru uradne številke za zdaj ne razkrivajo.

Po naših informacijah se za vodenje  Marjetice poteguje več kot 14 
kandidatov. Foto: Nataša Hlaj
Po naših informacijah se za vodenje Marjetice poteguje več kot 14 kandidatov. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Potem ko je januarja direktorski stol v Marjetici zapustil Jani Bačić in ga je začasno nasledila Azra Rešić, sicer zaposlena v investicijski službi v tem podjetju, so se v koprski občini odločili poiskati nekoga, ki bo to javno podjetje vodil prihodnja štiri leta.

V občini so prijave na razpis pričakovali do minulega petka. Koprski župan Aleš Bržan je imenoval tričlansko komisijo, ki se bo sestala v prihodnjih dneh in se bo lotila pripravljalnih postopkov za imenovanje direktorja. V Marjetici Koper so se ovili v molk. Pravijo, da dokler traja postopek izbire, na vprašanja o tej tematiki ne odgovarjajo. Tudi zato je za zdaj nemogoče izvedeti, koliko kandidatov izpolnjuje razpisne pogoje in kdaj jih bodo povabili na predstavitvene pogovore.

Prvo ime, ki je zaokrožilo v javnosti, je Boris Marzi, ki je zaposlen v službi za pristaniško varnost v Luki Koper. “Potrjujem, da sem se prijavil, ker je bil to racionalni izziv v moji dosedanji karieri,” pravi. Dodaja, da se že dvajset let ukvarja s področjem varovanja okolja, zaščite in reševanja. “V Luki sem ustanovil to področje in veliko sodelujem tudi z Marjetico. Upam, da bodo pri izbiri upoštevali strokovnost, poštenost in korektnost,” se nadeja Marzi.

Vodstvena funkcija mika tudi direktorja družbe Trgo ABC Matjaža Avsca. Na seznamu je menda zaslediti tudi Alfreda Draščiča, a ga je bilo v zadnjih dnehnemogoče priklicati. Za najvišji položaj v Marjetici se je že potegoval pred dvema letoma, pred kratkim se je prijavil tudi za direktorja sosednje Komunale Izola in Rižanskega vodovoda.

Čeprav smo pred tedni ugibali, da bi lahko bil med morebitnimi interesenti za direktorski položaj tudi prvi nadzornik Marjetice Davor Briševac, pa slednji to zanika. “Nisem se prijavil, ker mi razpisni pogoji to onemogočajo, saj zasedam funkcijo v nadzornem organu tega podjetja,” pojasnjuje.

Koliko pa so realne govorice, da se je na natečaj prijavilo nekaj posameznikov, ki so srečo poskušali že na nedavnih razpisih za vodenje Rižanskega vodovoda in Okolja Piran? Marko Unterlechner, Aleksander Lozej,Marko Ferluga in Alen Radojkovič pravijo, da niso med njimi. Zdajšnji svetovalec uprave na Marjetici Gašpar Gašpar Mišič in nekdanji direktor v tem podjetju ponavlja, da ga vrnitev na vodilni položaj ne zanima.


Najbolj brano