V koprsko Taverno in Carpacciov trg se vrača Viva la pasta!

V Koper se vrača priljubljen kulinarični dogodek, ki v ospredje postavlja testenine. V petek, 9. maja, bosta Taverna in Carpacciov trg namreč gostila četrto izdajo kulinaričnega dogodka Viva la pasta!.

V Koper se vrača priljubljen kulinarični dogodek, ki v ospredje 
postavlja testenine - Viva la pasta!
V Koper se vrača priljubljen kulinarični dogodek, ki v ospredje postavlja testenine - Viva la pasta! 

KOPER > Obiskovalci bodo lahko v petek med 11. in 21. uro uživali v številnih vrstah testenin z raznovrstnimi omakami - od klasičnih do bolj eksotičnih kombinacij z azijskim pridihom ali pekočimi notami. V ponudbi ne bodo manjkale testenine s porom v parmezanovem kolutu, riževi rezanci z azijskim pridihom, špinačne testenine z gorgonzolo in orehi, limonini rezanci, testenine s posebno omako z vodko, bakalajem in parmezanom, med omakami bo tudi sipin golaž in številne druge okusne omake.

“Zelo sva veseli, da se je na dogodek odzvalo toliko kuharjev in ponudnikov, ki bodo sooblikovali to čudovito kulinarično zgodbo. Želeli sva, da vsak ponudi nekaj posebnega, zato so morali vsi vnaprej sporočiti, katere testenine in omake bodo pripravljali. Skupaj smo skrbno načrtovali raznolikost ponudbe, da bo za vsak okus nekaj, tudi vegani in vegetarijanci bodo prišli na svoj račun,” sta v skupni izjavi izpostavili organizatorki dogodka Klara Beltram in Sara Vidic.

V Koper pridejo sicer tudi nekateri priljubljeni obrazi iz oddaje MasterChef Slovenija: Luka Pangos, lanskoletni zmagovalec, Zala Pungeršič, zmagovalka MasterChef Slovenija 2023, ki bo kuhala skupaj s Kimi Zupančič, Brina Robnik Kobal, Kaja Balentič in drugi. Pridružili pa se jim bodo tudi lokalni gostinci in kuharski mojstri, kot so Aljoša Novak, ekipa “Mamma Mia”, Fogy tartufi, Gold Istra tartufi, Gorki chili, Gostilna Oljka Vanganel, Hiša De Rin, Limoni Šik, B2 Konzulat, Pinija - restaurant & beach bar, Zab Thai - Okusi Tajske ....


Najbolj brano