Srednja tehniška šola Koper znova na MOS Celje

Po uspešni predstavitvi na lanskem sejmu so se na Srednji tehniški šoli (STŠ) Koper znova odzvali povabilu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Odbora za znanost in tehnologijo ter sodelovali na že jubilejnem, 55. MOS-u, mednarodnem sejmu obrti in podjetništva v Celju.

Ravnatelj STŠ Koper Iztok Drožina ter dijakinji Klarisa Kavo in 
Hadisa Cenin so predstavili dirkalna  Tomos “GP” motorja, model 
D65 in  D1 mini GP.  Foto: Sabina Žigon
Ravnatelj STŠ Koper Iztok Drožina ter dijakinji Klarisa Kavo in Hadisa Cenin so predstavili dirkalna Tomos “GP” motorja, model D65 in D1 mini GP.  Foto: Sabina Žigon

CELJE, KOPER > V STŠ so ohranili rdečo nit in na največjem poslovno-sejemskem dogodku v Sloveniji, ki se je začel v sredo in se bo zaključil v nedeljo, nadaljevali z razstavljanjem motociklov iz šolskega Paviljona Tomosovih starodobnikov. Tokrat so se predstavili z dirkalnima Tomos “GP” motorjema. Model D65 je bil izdelan že daljnega leta 1967, v šolskih delavnicah so ga dijaki z učitelji praktičnega pouka obnovili leta 2020, D1 mini GP pa je original model iz leta 2008.

Da sta bila dvokolesnika na dan otvoritve sejma še zanimivejša, sta s svojo prisotnostjo poskrbeli dijakinji Klarisa Kavo in Hadisa Cenin iz 2. f razreda, mimoidoči so lahko poklepetali s predstavniki šole, si ogledali video projekcijo starih posnetkov Tomosovih dirkalnikov, si postregli z reklamnim materialom ... Pester razstavni prostor je tako pritegnil veliko obiskovalcev, med katerimi je bil tudi Matjaž Han, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Na sejmu vseh sejmov, kot pravijo MOS-u, letos tudi s poudarkom na izobraževalnih vsebinah, je sodelovalo le pet slovenskih srednjih šol in na STŠ Koper so ponosni, da so bili med njimi tudi oni – edini predstavniki svoje širše regije. JM


Najbolj brano