Senzacija: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo na svetu

Če ste se kdaj sončili v slovenski Istri, potem je prav mogoče, da ste obiskali plažo, ki je po mnenju vplivnega portala zaradi svoje pristnosti in neokrnjenosti prečudovita.

"Seveda se ne ponaša s tropskim vetričem Karibov, vendar je ta 
ohranjena obala osupljivo lepa," pišejo o Mesečevem zalivu. Foto: Petra Vidrih
"Seveda se ne ponaša s tropskim vetričem Karibov, vendar je ta ohranjena obala osupljivo lepa," pišejo o Mesečevem zalivu. Foto: Petra Vidrih

ISTRA > Svetovna turistična platforma Big 7 Travel je spet predstavila svojo novo lestvico 50. najlepših plaž na svetu. In tokrat Slovenije ni prezrla, saj je med najlepših 15 uvrstila tudi Mesečev zaliv.

"Seveda se ne ponaša s tropskim vetričem Karibov, vendar je ta ohranjena obala osupljivo lepa. Mesečev zaliv na jugozahodu Slovenije v krajinskem parku Strunjan obdajajo visoke skalne formacije, ki so jih preperela stoletja erozije, ter bleščeče modro in zeleno morje. Zahvaljujoč oddaljeni lokaciji in zaščitenemu statusu boste verjetno imeli skoraj celo plažo zase. Uživajte v prostranem razgledu na Jadran na eni od številnih pohodniških poti, ki se vijejo skozi rezervat, ali preprosto poležavajte na soncu," pojasnjujejo svojo odločitev. Mesečev zaliv so uvrstili na visoko tretje mesto.

To je po njihovem najlepših 15 plaž na svetu:

Plaža Piha (Nova Zelandija)

Plaža Stokes Bay (Avstralija)

Mesečev zaliv (Slovenija)

White Beach (Port Barton, Filipini)

Plaža Laomei (Tajvan)

Plaža Cabo San Juan (Kolumbija)

Plaža Grand Anse (Grenada)

Plaža Le Morne (Mavricij)

Plaža Rock Islands (Palau)

Plaža Jalousie (Sv. Lucia)

Mirissa (Šri Lanka)

Cable Beach (Avstralija)

Cala Macarella (Menorca, Španija)

Zlatni Rat (Hrvaška)

Source d’Argent (Sejšeli)

Na seznamu je tudi sloviti Zlatni rat z Bola na Braču. "Kultna plaža, znana po svoji edinstveni obliki," pišejo. "Ta ikonična plaža je znana po svoji edinstveni obliki, ki spominja na zlati rog, ki se razteza skoraj pol kilometra v Jadransko morje. Njene nedotaknjene prodnate obale in kristalno turkizno morje ponujajo idilično okolje za sončenje in plavanje," so še zapisali. Gre za edino hrvaško plažo, ki je pristala na seznamu.

Celotno lestvico najdete TUKAJ.


Najbolj brano