“Pijana” Badaševica je že temna, gnije in smrdi (FOTO)

Istra
, posodobljeno:

Minulo soboto, le tri dni po “rdečem vinskem” onesnaženju, se je v Badaševici, na enaki lokaciji, ponovil identičen prizor. Razlika je bila le v barvi tekočine, ki je tokrat pritekla iz odtoka na brežini ob Merkurju. Bila je rumena, smrdela pa je po kislem, pokvarjenem vinu. “Pa saj gre samo za vino, ki je naravno in neškodljivo. Vse se bo razgradilo,” dogajanje komentirajo “poznavalci” na družbenih omrežjih. Pa je res tako?

Hakim El Khiar ocenjuje, da se je v starem pritoku Badaševice že 
začel proces gnitja - opaziti je temnejšo obarvanost vode, ob strugi 
pa se širijo neprijetne vonjave.
Hakim El Khiar ocenjuje, da se je v starem pritoku Badaševice že začel proces gnitja - opaziti je temnejšo obarvanost vode, ob strugi pa se širijo neprijetne vonjave.

KOPER > Zadeve sploh niso tako preproste, izvemo pri Hakimu El Khiarju iz podjetja Aqua Lab, ki za koprsko občino opravlja meritve v Badaševici. “Tudi ko pride v vodo velika količina organske snovi, se poruši ravnovesje v ekosistemu. To posledično povzroči gnitje, saj se raven kisika zelo zniža. Takšne razmere seveda pobijejo živa bitja,” pojasnjuje strokovnjak.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.