O ribah v morju, konzervah in na krožniku

Istra
, posodobljeno:

Ribištvo ni pomembno samo za istrsko kuhinjo in gastronomijo, ampak tudi za gospodarstvo in turizem, je pa tudi del naravne in kulturne dediščine, saj se Istrani z njim identificirajo. Vse te vidike naj bi povezali v en projekt, poimenovan Zgodbe o ribištvu slovenske Istre skozi čas, katerega vodilni partner je Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper.

Projekt Zgodbe o ribištvu slovenske Istre skozi čas so včeraj predstavili v Manziolijevi palači v Izoli.
Projekt Zgodbe o ribištvu slovenske Istre skozi čas so včeraj predstavili v Manziolijevi palači v Izoli. Tomaž Primožic/FPA

IZOLA > Zakaj več zgodb o ribištvu in ne ena sama, ob čemer se nadejajo, da bo projekt postal “zgodba, ki jo lahko sprejme tudi Evropa”, je na njegovi včerajšnji predstavitvi v Izoli uvodoma pojasnila dr. Lucija Čok iz ZRS Koper. “Projekt združuje, kar je že bilo narejenega na to temo.”

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.