Koprske dijakinje in dijaki na Gimnazijadi z razstavo in filmi

Po dvajsetih letih premora so dijaki Gimnazije Poljane obudili Gimnazijado. K sodelovanju so želeli povabiti čim več gimnazij, od 81 se jih je odzvalo 20, med njimi tudi dijakinje in dijaki Tehniške gimnazije STŠ Koper.

 Foto: STŠ Koper
Foto: STŠ Koper

KOPER, LJUBLJANA > Matic Štemberger je na poljanski gimnaziji razstavljal svoje ilustracije, risbe in strip, filmska ekipa, ki jo sestavljajo Ožbej Koblar, Jan Škorja, Zara Umer, Ajda Drnovšek in Samuel Steffe, pa je svoja filma Vražji Tartini in ZOOMiramo Prešerna predstavila v Kino dvoru. Na sporedu so bile tudi gledališke predstave, nastopi glasbenih skupin in projekcije filmov ter drugi dogodki.

Na Gimnazijadi 2023 je sicer vsaka od sodelujočih šol dobila svojega dijaka gostitelja s poljanske gimnazije, ki jih je spremljal ob dogajanju. Za STŠ-jevce je bila zadolžena dijakinja Vanja, ki jim je razkazala šolske prostore, med drugim jih je pospremila do knjižnice, kjer so ravno naleteli na uredniški sestanek šolske revije Pravi kot. Povabili so jih k intervjuju in po sproščenem in zabavnem klepetu je sledila izmenjava šolskih časopisov.


Najbolj brano