Klapavice z morske njive naravnost v lonec
Klapavica, ta najbolj prepoznavna slovenska školjka, raste 12 do 18 mesecev, preden se spremeni v najbolj znano in okusno gurmansko obliko - buzaro na belo ali rdeče. Da bi bolje spoznali pridelke morskih njiv, je te dni školjkar Edi Germšek mlade šolarje odpeljal do školjčišča v Strunjanskem zalivu in jih na koncu še nahranil.
STRUNJAN > “Dobrodošli v učilnici na morju,” je 21 mladih, ki so v sklopu Centra šolskih in obšolskih dejavnosti obiskali školjčišče v Strunjanu, pozdravila Suzana France, direktorica družbe Gastro Project, vodja projekta Okusi morje 2, ki se financira iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo ter je letos prvič namenjen širši javnosti, obenem pa je še desna roka školjkarja Edija Germška iz družbe Prosub.
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.