Flego najbrž kmalu na čelu Komunale

Med tremi kandidati za direktorja Komunale je župana Milana Bogatiča in njegovo komisijo, ki je preverjala popolnost poslanih vlog kandidatov, najbolj prepričal 50-leti Robi Flego, doma iz Parecaga.

Robi Flego Foto: Vir: Letno poročilo Dutb za 2014
Robi Flego Foto: Vir: Letno poročilo Dutb za 2014

IZOLA > “Župan in komisija sta me res predlagala za novega direktorja. Potrditi me mora še občinski svet,” pravi Robi Flego. Občinski svet se bo sestal na seji v četrtek, 1. junija.

Tako Flego kot preostala dva kandidata so se predstavili prejšnji ponedeljek, pojasnili so tudi razvojno vizijo javnega podjetja. Čeprav se jih je na javni razpis pravočasno prijavilo sedem, so štirje oddali nepopolne vloge. Razpis, objavljen 30. marca, so ponovili, saj v prvem postopku, ki so ga začeli 22. februarja, ni bila popolna nobena od štirih prijav.

Flego že zdaj vodi Komunalo kot začasni direktor, odkar je 8. marca podjetje zapustil nekdanji direktor Denis Bele. Če ga bodo potrdili za direktorja s polnim, štiriletnim, mandatom, bo zaradi sedanjih službenih obveznosti v koprski Intereuropi novo funkcijo v Izoli zasedel v dveh mesecih. To pomeni, da mu bodo vmes najbrž morali podaljšati status začasnega direktorja, ki mu poteče 8. junija.


Najbolj brano