“Dobro žganje je zelo težko pridelati”
Žgane pijače so trdno zasidrane v slovenski tradiciji, na Primorskem je bila žganjekuha pod Italijo celo svojevrstno uporništvo. Na valu popularnosti gina spet raste zanimanje za destilate, o čemer priča tudi vse več mlajših žganjekuhov, ki nadaljujejo tradicijo svojih dedov.

V koprskem Circolu v Ulici OF so minuli konec tedna pripravili degustacijo raznovrstnih žganih pijač iz Slovenije, Italije in Srbije.
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.