Če se škarpa sesuje, gre tudi dostopna cesta

Istra
, posodobljeno:

Škarpa na enem od odsekov stare šmarske ceste je vidno napihnjena, vmes zeva luknja, prekrita z gostim listjem, zato ni takoj opaziti, da zid skupaj držijo le še drevesne korenine. Pet družin, ki do svojih domov dostopa po občinski cesti nad škarpo, se boji, da jim bo jesensko deževje povzročilo veliko škodo na že zelo načeti brežini.

Škarpa na enem od odsekov stare šmarske ceste je vidno 
napihnjena, vmes  zeva luknja, prekrita z gostim listjem, zato ni 
takoj opaziti, da zid skupaj držijo le še drevesne korenine.
Škarpa na enem od odsekov stare šmarske ceste je vidno napihnjena, vmes zeva luknja, prekrita z gostim listjem, zato ni takoj opaziti, da zid skupaj držijo le še drevesne korenine. Nataša Hlaj

KOPER > Domačini se sprašujejo, zakaj občina ni poskrbela za sanacijo škarpe, kar so jim zagotavljali ob rekonstrukciji odseka ceste pred približno sedmimi leti. “Na cesti je nov asfalt in nimamo pripomb. Jezi nas, ker so na brežini sanirali le majhen košček zidu in še to na manj problematičnem delu,” je nezadovoljen tamkajšnji domačin Ivan Peras.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.