Bomo po oljčnem olju zaščitili tudi tartuf?
V Evropi raste 30 vrst tartufov, razširjeni so vse do Skandinavije, v Sloveniji jih poznamo 16 vrst. Seveda niso vsi primerni za prodajo in uživanje in nekateri imajo vonj po krompirjevih olupkih, ožgani roževini ali kuhanih jajcih. Istrski beli tartuf pa je nežnega vonja in nadvse cenjen, zato bi ga bilo dobro zaščititi, kot smo pred leti naredili z oljčnim oljem slovenskega dela Istre. Pa si takšne zaščite želijo tudi nabiralci tartufov?

ISTRA > Vprašanje je - na predavanju ob dnevu odprtih vrat Inštituta za oljkarstvo (deluje pod okriljem Znanstveno raziskovalnega središča koper) - postavila Milena Bučar Miklavčič, ki vodi nacionalni senzorični laboratorij za oljčno olje. Vprašanje je namenila nabiralcem tartufov, med katerimi sta bila Ivan Ratoša iz Društva beli tartuf in Dario Benčič.
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.