
Na obisku pri kuharskem zvezdniku Davidu Skoku: skuša, trilja in raža ter ocvrta kost
David Skoko, eden najbolj prepoznavnih hrvaških kuharskih mojstrov, je v konobi Batelina dal bodočim kuharjem nekaj napotkov za pripravo rib.
Pri njem, v konobi Batelina v Banjolah pri Pulju, se je mudil svetovno znani kuhar Gordon Ramsay, čigar restavracije se ponašajo tudi s po tremi michelinkami, obiskal ga je tudi eden najbolj “odpičenih” kulinaričnih poznavalcev, žal že pokojni Anthony Bourdain, pa še kakšno znano ime bi našli med Skokovimi obiskovalci. David Skoko, eden najbolj prepoznavnih hrvaških kulinaričnih mojstrov, pripadnik generacije, ki prisega na tradicionalno, prepleteno z nenavadnim, lokalno in enostavno. Seveda z navdihom modernega, a to nikdar ne preglasi tradicije, ki jo vsa družina Skoko, ki v Batelini razvaja goste že od leta 2000, zvesto neguje. In v kateri za svoje prepoznavne jedi uporabljajo dele rib, ki jih drugod večinoma zavržejo (koža, kosti, jetra ...).
Recepti iz gajbice, ne iz knjig
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.