
Martinov krožnik: Spet goska, mlinci in rdeče zelje?
Še nekaj dni in mošt se bo spremenil v vino. In ker k tradicionalnemu prazniku sodi primerna hrana, naj bo za martinovo na mizi tudi nekaj tradicionalnih jedi. Poigrajmo se z okusi.
Ne samo, da je martinovo čas, ko se mošt spremeni v vino, je tudi čas, v katerem so se naši predniki naravi zahvalili za dobro letino. To so storili s pripravo tradicionalnih jedi. Veljalo je, da je na martinovo na krožniku pečena perutnina, običajno gos ali raca, zraven pa rdeče zelje in mlinci. Ni pa bilo nič narobe, če je bilo na krožniku kislo zelje v družbi pečenega svinjskega mesa. A še tako zakoreninjena tradicija sčasoma doživi nekaj sprememb - in tako je bilo tudi z martinovo pojedino.
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.