Peter Kante je od jutra do večera bdel nad pečenjem 800-kilogramske junice.
Peter Kante je od jutra do večera bdel nad pečenjem 800-kilogramske junice. Foto: Toni Gomišček

Vol z ražnja v Praproti

Kulinarika

V nedeljo so si v Praproti na tržaškem Krasu, najbolj znani vinski vasi celotnega Krasa, ponovno, tokrat že devetič, “privoščili” bika na ražnju.

PRAPROT > Letošnji bikec je bila pravzaprav 800-kilogramska junica mesne pasme iz hleva Daria Zidariča, živinorejca s kmetije na robu vasi, kjer sicer vzgaja predvsem mlekarice in prideluje sire, med katerimi je najbolj slovit njegov jamar, staran v naravni kraški jami.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.